Ostali sportovi

NAJLJEPŠA PLIVAČICA NAPRAVILA SKANDAL U PARIZU!

Autor Dragan Šutvić

Cijeli svijet priča o atraktivnoj Luani Alonso, koja se neprikladno ponašala tokom Olimpijskih igara.

Izvor: Instagram/luanalonsom/printscreen

Paragvajska plivačica Luana Alonso, jedna od najatraktivnijih učesnica ovogodišnjih Olimpijskih igara u Parizu, napravila je haos u olimpijskom selu! Ona je morala da napusti kolektivni smještaj u kojem je između ostalog smještena i delegacija Paragvaja, nakon što su je čelnici saveza zamolili da se udalji od nacionalnog tima. Razlog za to je "neprikladna atmosfera" koju stvara.

Kako je istakla Larisa Šerer, vođa paragvajske delegacije u Parizu, Luana je prenoćila van olimpijskog sela. "Njeno prisustvo stvara neprikladnu atmosferu u timu Paragvaja. Zahvaljujemo joj se što je postupila prema uputstvima, jer svojom voljom nije prenoćila u Olimpijskom selu", istaknuto je u kratkoj izjavi za medije, o mladoj i atraktivnoj plivačici.

Alonso nije željela da daje zvanične izjave o svemu što se dešava nakon što je optužena za provokativno oblačenje i ometanje drugih učesnika Olimpijskih igara, ali je ponudila svoju stranu priče. "Žrtva sam laži i pogrešnih informacija. Želim da kažem kako nisam izbačena, prestanite da širite to", rekla je Luana, kojoj se na teret stavlja da je među kolegama šetala u privatnoj odjeći a ne u onoj koju joj je obezbijedila delegacija Paragvaja.

Sa druge strane, rana eliminacija sa Olimpijskih igara omogućila je Luani Alonso da uživa u Parizu, piše "Dejli Mejl". Navodno je posjetila Diznilend, brojne luksuzne prodavnice u glavnom gradu Francuske, kao i takmičenja u drugim sportovima gdje je imala priliku da upozna Novaka Đokovića, Rafaela Nadala, Karlosa Alkaraza i druge svjetski poznate sportiste. Pogledajte kako izgleda Luana Alonso:

Luana Alonso ima samo 20 godina, a ovo joj je bio već drugi nastup na Olimpijskim igrama. Nije imala većih uspjeha, kao što je bio slučaj i u Tokiju prije tri godine, ali je uspjela da skrene pažnju čitavog sveta na sebe. Priča se i piše o njenom atraktivnom izgledu, fotografijama na društvenim mrežama, ali i narednim potezima u karijeri.

Već sada se spekuliše šta bi Luana Alonso mogla da radi narednih godina, pošto je na društvenim mrežama najavila kraj profesionalne plivačke karijere. Navodno je nastup u Parizu bio posljednji za mladu plivačicu o kojoj ovih dana pišu svi najuticajniji svjetski mediji.