Ostali sportovi

NAJLJEPŠA HRVATSKA TENISERKA ISPROZIVALA SREBRNU DONU: "To je baš bilo jadno"

Autor Dragan Šutvić

Dona Vekić donijela je Hrvatskoj srebro na Olimpijskim igrama, a zbog jednog poteza je isprozivala sunarodnica Mariana Dražić...

Izvor: Instagram/donnavekic/marianadrazic

Dona Vekić (28) donijela je Hrvatskoj srebrnu medalju na Olimpijskim igrama. U ženskom singlu izgubila je od Ćinven Ženg (6:2, 6:3), tako da nije imala velike šanse da dođe do zlata na pariskoj šljaci. Poslije tog meča je isprozivala Kineskinju, a nju je na društvenim mrežama napala njena sunarodnica Mariana Dražić.

Hrvatska teniserka bila je ljuta na Donu zbog načina na koji se pozdravila sa kineskom teniserkom poslije meča. Nije to bio pretjerano srdačan pozdrav. "Tako jadno rukovanje na kraju meča od strane Vekić. Moraš da budeš veliki, čak i u porazu", napisala je Dražićeva na društvenim mrežama.

Dona je odmah poslije tog meča objasnila šta je dovelo do toga da njihov pozdrav bude pomalo i neprijateljski.

"Nije bila korektna tokom meča. Stalno je zadržavala vrijeme. U mojim servis gemovima stalno je tražila neku malu pauzu, nešto joj je konstantno smetalo. Svaki put kada bi se neko na tribinama pomjerio ona bi tražila pauzu. Ima oko nje mnogo kontroverznih priča, ali ne bih sada da pričam o tome", rekla je Vekić.

Što se tiče Mariane Dražić (29) ona je godinu dana starija od Done, trenutno nema rang u singlu, dok je u dublu trenutno 282. igračica svijeta. Najbolji rang u pojedinačnoj konkurenciji joj je 692. mjesto. Njen otac je Darko Dražić, bivši fudbaler Hajduka iz Splita, a njena sestra Antonia je teniski sudija.

Marianu su inače godinama proglašavali za najljepšu hrvatsku teniserku. Osvojila je 19 ITF titula u dublu, sve to su turniri iz slabije kategorije od WTA. Pogledajte i kako ona izgleda: