Ostali sportovi

NOVAKU PRENIJELI NADALOVE "ČESTITKE" ZA TITULU: Odgovorom je postidio Španca zbog škrtosti

Autor Milutin Vujičić

Novaku Đokoviću su rekli da mu je Nadal čestitao na tituli na Olimpijskim igrama, ali nisu rekli da je to učinio vrlo škrto. Bez obzira na to, Novak je okazao da je gospodin.

Izvor: YouTube/Roland-Garros/Screenshot/Kurir/Dado Đilas

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je konačno zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu pošto je u finalu pobijedio Karlosa Alkaraza (7:6, 7:6) nakon skoro tri sata tenisa. Rasplakao je Đoković na taj način svog mlađeg kolegu, ali i čitavu Španiju, pošto je prije toga na turniru izbacio i Rafaela Nadala, koji se nadao da će baš u Parizu biti glavni akter holivudske priče. Ispostavlja se da je uloga bila rezervisana za Beograđanina...

Ipak, Nadal je posle Novakove čestitke na neki način i čestitao Đokoviću. Podelio je zapravo fotografiju na kojoj se vidi da je Nole jedan od tenisera - uz naravno njega - koji su osvojili "zlatni slem". Napisao je samo: "Čestitam ti Novače na kompletiranju Golden slema i na tome što si ostvario ono što si želio. Svaka čast!", dok je znatno duže obraćanje imao za svog zemljaka, poraženog finalistu Alkaraza. Donekle je to očekivano, s obzirom na to da se rijetko kada dešavalo da Rafa uopšte čestita Đokoviću za bilo koji trofej.

Na konferenciji za medije, strani novinari su saopštili Novaku informaciju da mu je Nadal čestitao, podsjetivši ga da je već Španac rekao da je osvajanje Olimpijskih igara najteža stvar u tenisu. Evo kako je Nole odgovorio na to pitanje: "Ne, stvarno nisam vidio, nisam uzeo telefon, ovdje sam sa vama sat vremena", nasmijao se srpski as.

"Hvala mu za čestitke i to mi mnogo znači kada se zna da se radi o velikom šampionu, legendi našeg sporta i mom najvećem rivalu. Kada opisujem moj karijerni put i put ka zlatu, složio bih se da je u mom slučaju zlato bilo najteže osvojiti. Najteža prepreka. Teško je reći da li su Olimpijske igre teže od grend slema, dešava se da ne igraju svi na OI kao recimo sa Sinerom ovde, ali pošto se dešava svake četiri godine i pošto osećaš pritisak, cio tvoj narod ima velika očekivanja... Zato je super teško ostvariti taj uspjeh", analizirao je Nole koji se očigledno u tome nije složio sa Nadalom.

Pogledajte kako je izgledalo slavlje Novaka Đokovića sa porodicom u Parizu: