Ostali sportovi

Alkaraz ronio suze, ali ne zbog Novaka: Otkrio zašto je isplakao dušu

Autor Milutin Vujičić

Španski teniser Karlos Alkaraz je veoma sličan Novaku Đokoviću po mnogo čemu, tako i po želji da obraduje svoju naciju.

Izvor: X/@eurosport/Printscreen

Španski teniser Karlos Alkaraz rasplakao se posle poraza u finalu Olimpijskih igara u Parizu pošto ga je nadigrao najbolji igrač svih vremena Novak Đoković. Sanjao je Nole zlato oko vrata duže nego što je Karlitos živ i prevagnula je veća želja i bolja igra, dok su potom stigne i riječi utjehe za talentovanog Španca.

Poručio mu je Đoković da će u sledećim godinama osvojiti ne samo jedno, nego više zlata za Španiju, pošto je kod njega osjetio identičnu energiju i pritisak sa kojim se nosi. Upravo se i u izjavi Alkaraza posle meča može vidjeti koliko je njemu Španija kao što je i Novaku Srbija, daleko veći pritisak nego kada se "individualno takmiči". Upravo je suze objasnio riječima da se osjećao kao da je izneverio naciju, zato je zaplakao.

"Toliko sam želio da donesem zlato Španiji da svi budu ponosni ma mene zbog toga. Zato sam pomislio da sam sve iznevjerio, nisam bio na nivou koji su očekivali. Zato sam se slomio i rasplakao", poručio je Karlos Alkaraz za španske medije, što samo govori kakav je šampion u pitanju.

Najteže mu je pao razgovor sa Aleksom Korečom koji nije uspio ni da završi, rasplakao se kada je počeo da govori na svom maternjem jeziku: "Komplikovano je, borili smo se do kraja, dva taj-brejka, tri sata. Kada igrate protiv Đokovića, nikada nije lako, on uvijek ima taj visok nivo tenisa. U najtežim momentima igrao je bolje, napravio je prednost. Zaslužio je ovo. Mene boli zbog načina na koji sam izgubio, ali glavu držim podignutom", bilo je sve što je rekao Alkaraz.

Pogledajte i fotografije sa slavlja Novaka Đokovića sa porodicom na "Šatrijeu":

Dok ovdje možete da vidite i kako mu je bilo u provodu u Parizu: