Ostali sportovi

ZBOG NOVAKOVIH RIJEČI O ALKARAZU ŠPANIJA NA NOGAMA: Nikada mu neće zaboraviti šta je uradio!

Autor Milutin Vujičić

Ni sami Španci ne mogu da vjeruju da je Novak Đoković toliko veliki sportista koji je prvenstveno želio da utješi svog mlađeg kolegu, a ne da ga "gazi" kako su to njemu radili Nadal i Federer.

Izvor: Twitter/teledeporte/printscreen

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu pošto je u finalu uspio da pobijedi mladog Karlosa Alkaraza, aktuelnog osvajča Rolan Garosa i Vimbldona. Došao je Alkaraz kao prvi favorit u Pariz, želio je da obraduje svoju naciju, međutim naišao je na boljeg od sebe. Gledali smo strašan meč koji je Nole dobio 7:6, 7:6, posle kog su plakala obojica, jedan od sreće i drugi od tuge.

Ipak, Đoković je apsolutno imao razumijevanja za svog mlađeg kolegu, baš kako Federer i Nadal nisu imali za njega, tako da je odmah počeo da ga tješi još na terenu. Slomio se Alkaraz i tokom televizijskog intervjua, smatrao da je iznevjerio zemlju, ali je Đoković stao i pred kamere španske televizije i poslao mu jaku poruku.

Kao i obično, Noletov gest je sve oduševio, posebno ako se uzme u obzir da je govorio na tečnom španskom jeziku, pokazavši još jednom poštovanje ovoj zemlji i njihovom najboljem teniseru.

"Rekao sam Karlosu na kraju meča hvala ti što si me pustio da osvojim zlatnu medalju", nasmijao se Đoković i potom se naravno uozbiljio: "Ovo su možda moje poslednje Olimpijske igre u karijeri. Karlos Alkaraz je veoma mlad, sigurno je da će osvojiti, i to ne jedno nego više zlata za Španiju. Jako je mlada i divna osoba, stvarno dobar dečko. Imamo pozitivan odnos i mislim da je to dobra stvar za naš sport".

Posle intervjua na španskom jeziku, Novak se obratio i na srpskom gdje se za kraj pomolio i zaplakao, dok je nakon toga otišao kod srpskih sportista u olimpijsko selo da zajedno proslave medalju uz šampanjac, kolo i srpske pesme koje su se orile da čuje cio Pariz.