Ostali sportovi

HRVATICA ISPROZIVALA PROTIVNICU POSLIJE OLIMPIJSKIH IGARA: Ima oko nje mnogo kontroverznih priča!

Dona Vekić oglasila se poslije poraza u finalu Olimpijskh igara.

Izvor: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Dona Vekić bila je nadomak zlata na Olimpijskim igrama, ali nije uspjela da napravi posljednji korak pošto je u finalu izgubila od Ćinven Ženg (6:2, 6:3). Hrvatska teniserka nije imala nikakvu šansu u posljednjem meču, Kineskinja je diktirala tempo, bila je bolja i nije joj dala nikakvu šansu da zaprijeti.

Po završetku susreta nije krila sreću zbog medalje, mada je ujedno i isprozivala rivalku. "Presrećna sam zbog medalje, žao mi je što nije zlatna. O ovome sam maštala dok sam bila mala. Mogu da kažem da je ovo najsrećniji dan u mom životu. Što se meča tiče, bila je bolja. Šljaka je podloga gdje se ona najbolje snalazi za razliku od mene, ja volim da igram na travi."

Njihov pozdrav na mreži nije bio toliko srdačan. Objasnila je hrvatska igračica zašto. "Nije bila korektna tokom meča. Stalno je zadržavala vrijeme. U mojim servis gemovima stalno je tražila neku malu pauzu, nešto joj je konstantno smetalo. Svaki put kada bi se neko na tribinama pomjerio ona bi tražila pauzu. Ima oko nje mnogo kontroverznih priča, ali ne bih sada da pričam o tome."

Poslije toga se ipak vratila na lepše teme. "Imaće ova medalja posebno mjesto za mene. Spavaću sa njom narednih šest mjeseci", nasmijala se Dona i potvrdila da je otkazala turnir u Torontu kako bi se odmorila.