Ostali sportovi

POSLEDNJI RAPORT PRED NOVAKOVO FINALE U PARIZU: Pogledajte trening, jedna stvar upada u oči

Autor Milutin Vujičić

Srpski teniser Novak Đoković trenirao je pred današnje finale sa Karlosom Alkarazom.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Novak Đoković i Karlos Alkaraz odradili su poslednje treninge pred današnje veliko finale Olimpijskih igara. Najbolji nosioci turnira izaći će od 14 časova na "Šatrije" i boriti se za zlatnu medalju, a već sada može da se kaže da obojica osjećaju veliki pritisak i svi se nadamo da će se Nole lakše izboriti sa onim koji nosi. A tu je i povreda kolena...

Tako je foto-reporter Kurira Dado Đilas zabeležio vrlo nervoznu atmosferu na poslednjem Novakovom treningu pred meč sa Špancem, ali i krajnje uobičajenu pred meč takve važnosti. Nole je uvježbavao detalje taktike koje je spremao sa svojim trenerom Borisom Bošnjakovićem i selektorom Viktorom Troickim, a na licu nije bilo prepoznatljivog osmijeha, što dovoljno govori koliki je pritisak na njemu.

Pogledajte fotografije sa današnjeg treninga uz nadu da ćemo na kraju meča vidjeti osmijeh na Novakovom licu, ali i zlatnu medalju oko vrata koju priželjkuje više od 20 godina:

Podsjetimo, Karlos Alkaraz nije imao ni uslov za učešće na Olimpijskim igrama dok se nije žalio, a takođe u finalu će imati pojačanje u vidu Huana Karlosa Ferera. Dao je svom treneru slobodno posle Vimbldona, ali ga je pod hitno zvao da dođe u Pariz nakon plasmana u finale.