Ostali sportovi

OSVOJIO BI MEDALJU DA NIJE MUŠKOSTI: Cijeli svijet priča o "nesreći" atletičara, pogledajte hit snimak

Snimak na kome se vidi da atletičar nije preskočio letvicu zbog "muškosti" pogledali su milioni.

Izvor: Twitter/@CollinRugg/Screenshot

Francuski atletičar Antoni Amirati nije uspio da se plasira u finale skoka motkom na Olimpijskim igrama u Parizu, ali je ni kriv ni dužan postao jedna od zvijezda takmičenja. Amiratijev snimak neuspješnog skoka postao je prava internet senzacija pošto su svi primijetili da je ljetvicu oborio zbog "muškosti".

Snimak na kome se vidi taj detalj postao je pravi hit na društvenim mrežama i obišao je čitavu planetu, a da se to nije dogodilo možda bismo gledali Amiratija u finalu Olimpijskih igara. Ovako mu je utjeha što su svi primijetili da je na nesrećan način završio učešće na Igrama, tako da je zbog toga dobio i hiljade pratilaca na Instagramu, što i nije iznenađenje. Pogledajte snimak o kom priča čitava planeta:


Podsjetimo, Amrati je zaustavljen na visini od 5.70m, pošto je prethodno bez većih poteškoća preskočio deset centimetara nižu prepreku. S obzirom na to da mu je ovo prvo učešće na Olimpijskim igrama, ostvario je solidan rezultat. Apsolutni favorit za zlato je i dalje Armand Duplantis iz Švedske koji je sa 5.75m prošao u finale i napada olimpijski rekord koji nije u njegovom vlasništvu.

Više puta u posljednjih nekoliko godina Duplantis je popravljao svjetski rekord i sada iznosi 6.23m, međutim sada je vrijeme da sruši i Tijaga Braza iz Brazila koji je u Riju postavio 6.03m.