Ostali sportovi

ĐOKOVIĆ IGRA ZA ZLATO! Novak je u finalu OI:Pobijedio Muzetija i zakazao spektakl

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Olimpijskih igara.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Đoković je u polufinalu savladao Italijana Lorenca Muzetija sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2, pa će u nedelju protiv Karlosa Alkaraza igrati za zlato.

U svakom slučajno, Novak je donio Srbiji drugu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Podsjetimo, prvu medalju su osvojili strelci Zorana Arunović i Damir Mikec u miksu.

Meč je trajao 110 minuta.

Prvi set je trajao dosta dugo, nije bilo brejka do desetog gema kada je pri rezultatu 5:4 Novak nadoknadio 40:0 i sa pet vezanih poena stigao do brejka i seta posle 63 minuta igre.

Drugi set je bio sušta suprotnost prvom. Gledali smo četiri uzastopna brejka! U tom periodu je bilo dosta nervoze na terenu stadiona "Filip Šatrije", pa je Novak u jednom trenutku ušao u oštru raspravu sa sudijom iz Španije.

Ipak, prekinuo je Đoković niz brejkova, poveo sa 3:2 i onda prelomio sa novim brejkom za 4:2. Srpski as je sva četiri puta oduzeo servis rivalu u drugom setu i izborio prvo finale na Olimpijskim igrama.

Ovo je prvo olimpijsko finale u istoriji srpskog tenisa.

Novak Đoković i Karlos Alkaraz igraju finale u nedelju u dnevnom programu. Meč bi trebao da počne oko 14 časova, ali nema za sada određenog termina. Finale se igra odmah posle meča za treće mesto u ženskom dublu koji počinje u 12 sati.