Ostali sportovi

STIGLE UŽASNE VIJESTI O ANGELINI TOPIĆ: Minimalne šanse da će skakati za medalju!

Autor Milutin Vujičić

Nažalost, povreda Angeline Topić je mnogo teža nego što se činilo u prvi mah i teško da će uspjeti da se bori u finalu.

Izvor: Profimedia

Srpska atletičarka Angelina Topić uspjela je da se plasira u finale skoka uvis, međutim minimalne su šanse da će u njemu nastupiti. Povreda koju je Angelina zadobila na zagrijevanju, kada je nezgodno doskočila na strunjaču i povrijedila zglob desne noge, znatno je ozbiljnija nego što se činilo u prvi mah, prenosi "Telegraf".

Izvjesno je da Angelina Topić neće moći da se takmiči u finalu koje je na programu u nedelju u večernjim časovima, pa tako sada postaje još nevjerovatnije što je uspjela da izbori mesto među 12 najboljih takmičarki.

Angelina Topić je preskočila 192 centimetra, iz trećeg pokušaja, dok je sva tri puta rušila na 195 centimetara, ali joj je i to bilo sasvim dovoljno da prođe u finale i rasplače oca Dragutina. Nažalost, vidjelo se da je u bolovima i da otežano hoda, tako da je čak posle polufinalnih borbi viđena u kolicima. Predstoje dodatni pregledi, ali je teško za očekivati da će se situacija drastično popraviti u narednih 48 sati.

"Šta da kažem još sam pod utiskom… Tokom zagrijevanja sam nezgodno stala na sunđer i čula sam da je nešto puklo. U trenutku ništa nisam osjetila, a onda sam shvatila da ne mogu da hodam uopšte. Prvih 15 minuta bukvalno nisam mogla da stanem na nogu i je*i ga. Izvinite što sam opsovala. Rekli su mi da probam, nisam uspjela iz zaleta već iz dva koraka. Iz trećeg pokušaja sam uspejla, a kad su digli na 192 nisam osjetila da to mogu sa lakoćom. U nekom trenutku mi se sve slomilo, shvatila sam da ću morati da preskočim", rekla je Angelina Topić za RTS u prvoj izjavi nakon kvalifikacija.

Pogledajte i kako se Angelina Topić povrijedila na zagrevanju pred polufinale skoka uvis, rano jutros na stadionu Sen Deni: