Ostali sportovi

Novak otkrio detalje povrede u Parizu: "Zabrinut sam jako, svježe je posle operacije!"

Autor Dušan Ninković

Polufinale Olimpijskih igara zakazano je za petak od 19:00.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Novak Đoković je obezbedio plasman u polufinale turnira na Olimpijskim igrama u Parizu pobjedom nad Stefanosom Cicipasom, ali još čekamo zvaničnu odluku da li će u petak uveče (19:00) izaći na teren protiv Lorenca Musetija. Najbolji srpski sportista osjetio je bol u koljenu koje je operisao prije nekoliko nedelja, nakon povlačenja sa Rolan Garosa.

U prvoj izjavi nakon meča novak je istakao da ga je bol podsjetio na tu situaciju, ali je srpskim medijima kasnije otkrio i da je ljekarski tim sa kojim je komunicirao oko povrede dao pozitivne signale. Đokovića tek čekaju testovi koji bi trebalo da otkriju više detalja, ali je jasno da će Novak uraditi sve da se nađe na terenu - pa se možda čak i ogluši o savjete koje mu ponude doktori.

"Vidjećemo kako će biti i kakvi će biti rezultati testova. Fizio daje pozitivne indikacije da koljeno nije oštećeno. Povreda se desila prilikom proklizavanja, oštar bol je trajao tri ili četiri gema i onda je krenulo da popušta pa sam mogao da izdržim do kraja. Podsjeća na Rolan Garos, kada sam izdržao, a sjutradan sam morao da predam. Zabrinut sam jako, moram da odradim testove sa svojim timom. Biće večeras, sada, a nešto i sjutra kada prespavam. Da vidimo kako će reagovati koleno jer je svježe posle operacije", rekao je Novak Đoković medijima nakon meča.

Tokom meča protiv Cicipasa Novaka Đokovića zaboljelo je koljeno i to u veoma teškim trenucima, dok je grčki igrač pravio brejkove na početku drugog seta i išao ka izjednačenju. Ipak, Novak je uspio da se vrati, napravi preokret i zakaže polufinale protiv Lorenca Musetija.

"Skoro da sam se pozdravio sa drugim setom, ali sam se vratio na 0:4, imao je i 5:4 i 40:0, riternirao sam sjajno i ušao taj-brejk jer sam igrao čvrsto. Servisi su ubitačno oružje, iznenadio me je kako je ulazio na bekhend i igrao je na visokom nivou, ali i ja. Bio je odličan meč. Pomiješana su mi osjećanja, srećan sam i zabrinut", ispričao je srpski teniser i dodao: "Nisam igrao finale ni u Pekingu, nadam se da sam fizički spreman, ako jesam, mogu da pobijedim svakog. Naspavaću se i nadam se da ću biti spreman."