Ostali sportovi

"AJKULE" RAVNOPRAVNE SA SVJETSKOM VATERPOLO SILOM, ALI ITALIJA SLAVI NAKON PETERACA

Autor Vasilisa Grgurević

Vaterpolisti Crne Gore upisali i treći poraz na Olimpijskim igrama, drugi nakon penal-ruleta 8:8, nakon peteraca 11:9

Izvor: MN Press

Meč koji je pokazao ono što svi znamo da su naši momci zreli za povratak na sami vrh svjetskog vaterpola, prije svega kao tim koji je odugrao 32 minuta ravnopravno sa jednim od dva prva favorita za zlatnu medalju.

Kao što je najavljeno od naših momaka i selektora Vladimira Gojkovića odigrali smo upravo onako kako je moguće protiv ekipe kakva je Italija, na kraju možemo i da žalimo za neiskorištenim prilikama pogotovo sa igračem više u posljednjoj dionici.

Vasilije Radović je nastavio tamo gdje je stao protiv Grčke. Efektan gol mladog Novljanina.

Na dobrom otvaranju u napadu Radović je odigrao i gotovo perfektnu odbranu sa čak tri bloka u organizaciji napada "azura"

Uspjela je Italija da preokrene rezultat, ali i mi da se vratimo pogotkom Matkovića.

Ono što su selektor Gojković ali i svi igrači nagovještavali u meču to je ispoštovano u ovom periodu igre. Italijanima je prije svega zaustavljena kontra, nešto sporiji ritam i poziciona igra.

I u drugoj dionici fenomenalna energija naših momaka, gol Popadića za poravnanje, pa onda i pogodak za vođstvo "Ajkula" protiv ekipe koja je uz Španiju spada u krug najužih favorita.

Šteta za sam kraj druge dionice, kada je iz situacije sa igračem više Franćesko di Fluvio pogodio efektan gol na 14 seekundi do kraja za 4:4.

"Setobelo" uspjeva da kontrom dođu do prednosti u trećoj četvrtini, ali i Vlado Popadić svojim het trikom da donese novo izjednačenje.

Novi gol Di Fulviija, ali uzvraća Đuro Radović koji je konačno dobio priliku da demonstira svoj šut.

Do kraja dionice po gol na obije strane, Jovan Vujović se upisao kod nas.

Posljednja četvrtina i dvije vezane situacije sa igračem više u kojima nismo uspjeli da organizujemo dobar napad.

Srećom ni napad Italije nije blistao.

Malobrojna grupa naših navijača nije prestajala sa podrškom momcima u bazenu. Njih desetak u ćošku "Akvatik centra" su uspjevali da nadjačaju ostatak plivališta.

Ečenike u posljednjoj dinici ponovo dovodi Italijane u vođstvo, a nakon nove neiskorištene situacije sa igračem više, petarac za Italiju, drugi na meču, ai i i drugi put fenomenalni Dejan Lazović je začarao gol.

Energija golmana Trsta konačno se prelila i u napadu i Matković je pogodio za osmo izjednačenje na meču.

Možda ce vas zanimati