Ostali sportovi

Novi potop Srbije na Olimpijskim igrama: Španija opravdala ulogu favorita

Izvor Kurir

Vaterpolo reprezentacija Srbije doživjela je još jedan poraz na Olimpijskim igrama u Parizu. Ovog puta od "delfina" su bili bolji Španci i to rezultatom 15:11 (3:4, 3:3, 3:3, 2:5).

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Prva četvrtina protekla je u rezultatskoj klackalici. Španci su konstantno vodili, ali se reprezentacija Srbije vraćala. Ipak, golom u finišu prve dionice "furija" je stigla do prednosti od 4:3.

Na startu druge četvrtine Španci su se brzo odlepili na 6:3 i djelovalo je da se sprema novi potop Srbije. Ipak, golovima Jakšića, Mandića i Ćuka stigli smo do izjednačenja, a Munariz je u finišu donio "furiji" novu prednost, pa se na poluvrijeme otišlo uz rezultat 7:6.

Ponovo su Španci stigli do tri gola prednosti na startu treće četvrtine, ali je Dušan Mandić uzvratio i vratio svoju reprezentaciju na minus jedan. Na poslednji odmor otišlo se uz vođstvo Španaca od 10:9.

Sve dobro što su napravili za tri četvrtine naši vaterpolisti Srbije su prosuli u poslednjoj dionici koju su izgubili sa 5:2. Previše prilika je propušteno, pa je Španija stigla do pobjede od 15:11 i prolaska u četvrtfinale Olimpijskih igara, dok "delfinima" prijeti istorijska bruka. Njihova reprezentacija blizu je eliminacije već u grupnoj fazi i ako ne stigne do povoljnih rezultata protiv Francuske i Mađarske moraće kući prije vremena.