Ostali sportovi

Zašto Đoković nije u Olimpijskom selu? Novak se oglasio iz Pariza i detaljno sve objasnio

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković objasnio je zbog čega ne provodi vrijeme u Olimpijskom selu.

Izvor: Kurir/Dado Djilas

Novak Đoković ide ka medalji na Olimpijskim igrama, prošao je u četvrtfinale i tamo ga čeka okršaj sa Stefanosom Cicipasom. Dobio je Grka u 11 od dosadašnjih 13 mečeva i pokušaće da nastavi niz nepobjedivosti. Posle pobjede protiv Dominika Kepfera pričao je sa novinarima.

Jedno od pitanja koje je dobio bilo je u vezi Olimpijskog sela i toga što ne provodi vrijeme sa ostalima tamo. "Ni na poslednja dva učešća na Olimpijskim igrama nisam ostajao, posjetio sam ga, mada sam tada to činio češće, više nego ove godine. Bio sam u utorak, jednom, zato što sam htio da imam svoju rutinu i da se fokusiram se na svoju igru i na oporavak. Sada, na kraju svakog dana imam mečeve, previše bi bilo da se stalno krećem, iako je to vjerovatno najbolje iskustvo za svakog sportistu da bude u Olimpijskom selu", rekao je Novak.

Potom je detaljnije pričao o posjeti Olimpijskom selu. "Bila je kratka, nisam trošio puno vremena i energije, jer sam znao da igram prvi meč danas. Napuniš se energijom tamo i treba otići, bar u mom slučaju. Bilo je sjajno. Lijepo je bilo vidjeti ljude koje znam, kojI su dio tima. Sreo sam Gagu Radovanovića, pričao sa mnogim sportistima i nadam se da će iz te moje posjete i oni izvući lijepe i pozitivne stvari i da će ih inspirisati da igraju najbolje što znaju. Mene je inspirisalo da budem tamo, da dijelimo iskustva, bodrimo jedni druge i to je ono što je u duhu Olimpijskih igara", zaključio je Novak Đoković.

Ovako je izgledala kratka posjeta: