Ostali sportovi

GOJKOVIĆ: BILI SMO BOLJI NEGO PROTIV HRVATSKE, TREBAJU NAM BODOVI U GRUPI U KOJOJ NISMO FAVORITI

Autor Balša Janković

Cilj se ne mijenja, iako ovakvi porazi mogu da utiču...

Izvor: VPSCG/Krsto Vulović

Crnogorski vaterpolisti su morali da se zadovolje bodom u meču koji su kontrolisali makar 28 od ukupno 32 minuta.

Na kraju su posustali, izgubili od Grčke na peterce (17:16, nakon 12:12 u regularnom dijelu) i doživjeli drugi poraz, nakon što je na otvaranju bolja bila Hrvatska.

"Odigrali smo ozbiljnu, izuzetnu utakmicu protiv vrhunske ekipe i čestitam igračima jer su iznijeli sve to s igračem manje. Imali smo šanse, mogli smo možda ranije da se odlijepimo i riješimo meč, a onda smo primili dva gola u finišu. Igra ohrabruje, bila je bolja nego protiv Hrvatske i sada nastavljamo dalje - ne mijenja se ništa, u ovako teškoj grupi želimo da se domognemo četvrtfinala i mislim da to možemo da ostvarimo", rekao je selektor "ajkula" Vladimir Gojković.

Cilj se ne mijenja, iako ovakvi porazi mogu da utiču...

"Igrali smo protiv Grčke i Hrvatske do sada, to su timovi koji pretenduju na zlato. Iza nas su dva dobra meča, da smo dobili jedan možda ne bi donijelo puno, da smo dobili oba vjerovatno bi. Pred nama su sada Italija, Sjedinjene Američke Države i Rumunija i trebaju nam bodovi u grupi u kojoj nismo favoriti. Energija i pristup su nešto čime sam zadovoljan", istakao je Gojković.

U četvrtak je rival Italija, koja je u prve dvije utakmice dominantno slavila.

"Italija igra vrhunski. Bila je u finalu Svjetskog prvenstva, ima mnogo igrača - mijenjala je između Zagreba i Dohe, promijenila je i sada , a tu su i dalje sve sami asovi. Nije slučajno to što su dobili Hrvate i Amerikanke maltene bez problema. Spremiće se i uraditi sve da pariramo na pravi način", poručio je Gojković.

Možda ce vas zanimati