Ostali sportovi

Nada u sedmom mjesecu trudnoće pobijedila na Olimpijskim igrama! Zaplakala i šokirala sve priznanjem u Parizu

Autor Mladen Šolak

Najljepša priča Olimpijskih igara u Parizu

Izvor: YouTube/Eurosport/Printscreen

Egipatska takmičarka u mačevanju, Nada Hafez (26), ostvarila je čudesan rezultat - pobijedila je na Olimpijskim igrama u sedmom mjesecu trudnoće! Vjerovali ili ne, ova hrabra buduća majka došla je na nekoliko nedelja do porođaja u Pariz i nije odustala od svog olimpijskog sna. Trećeg dana takmičenja, pobijedila je Amerikanku Elizabert Tarkovski 15:13, a potom je izgubila od Korejke Jeon Hajoung.

"Olimpijka u sedmom mjesecu trudnoće!", napisala je ona na Instagramu u emotivnoj objavi koja zaista budi mnogo emocija. Posle suza na borilištu i krate proslave pobjede, nizala je riječi pune snažnih osjećanja. Pročitajte njenu poruku.

"Šta se događa kada su dvoje takmičara na podijumu zapravo troje! Bila sam to ja, moja rivalka i moja mala beba, koja će tek da se rodi! Moja beba i ja prošli smo kroz brojne izazove, fizičke i emocionalne. Rolerkoster trudnoće je težak sam po sebi, ali borba za očuvanje ravnoteže života i sporta bila je naporna, koliko god da se isplatilo. Pišem ovo da bih rekla da sam ponosna zato što sam izborila svoje mjesto u osmini finala. Srećna sam što sam dobila i povjerenje svog supruga i moje porodice, da bih došla ovako daleko. Ove Olimpijske igre su malo drugačije: Trostruka olimpijka, ali ovog puta nosi i jednog malog olimpijca!"

Olimpijske igre prvi put su bile "bejbi frendli", jer u olimpijskom selu postoje i jaslice i mnoge selekcije su iskoristile tu pogodnost. Tako je veslačica Helen Glover, dvostruka olimpijska šampionka, takođe izbila i prvi plan zbog činjenice da ima troje djece i zbog toga što je ukazivala na to koliko je teško da vrhunske sportiskinje paralelno razvijaju i svoje vrhunske karijere i brinu o porodici.

"Mnoge olimpijke u britanskom timu imaju decu i o tome se ne priča, jer to ne mijenja ništa... Ipak, nadam se da je najveća stvar u vezi sa Olimpijskim igrama u Parizu ta da su se mnoge učesnice vratile sportu nakon porođaja", rekla je Glover i njen glas se sve jače čuje - i za to je sada zaslužna Egipćanka Nada Hafez.