Ostali sportovi

GOSPODSKI POTEZ DANA EVANSA! Odrekao se odbrane titule zbog Mareja

Autor Marko Radinković

Danijel Evans se odrekao svojih 500 poena da bi igrao sa Endijem Marejem u dublu na Olimpijskim igrama.

Izvor: Profimedia

Britanski teniser, Danijel Evans, nije otišao u Vašington gdje brani titulu sa turnira iz serije 500, već je otputovao u Pariz gdje će sa Endijem Marejem učestvovati u Endijevom „posljednjem plesu“.

Endi Marej je najavio kraj karijere i kazao da će mu Olimpijske igre biti posljednji turnir u karijeri. Škot se ne osjeća baš najbolje u zadnje vrijeme što je rezultovalo sa par predaja mečeva u posljednjih par mjeseci. Iz tog razloga, dvostruki šampion Vimbldona je odlučio da igra samo u dublu. Tu je naišao na manji problem, morao je naći sunarodnika koji će igrati sa njim u paru. Odmah se odazvao Evans iako brani 500 poena u glavnom gradu Sjedinjenih Država.

Prije svega sjajan gest tridesetčetvorogodišnjeg Britanca, ali će platiti skup „ceh“ za to. U prošlogodišnjem finalu Vašingtona, Dan Evans je porazio Talona Grikspura i time osvojio, možda i najveću, titulu u karijeri. Međutim, odlučio je da pomogne legendarnom Endiju, te se odrekao bodova i pao za čak 111 mjesta na ATP listi. Evans će se po završetku Vašingtona naći na 169. poziciji.

Podsjetićemo da je Ema Radukanu uskratila Endija za još jedan meč na Vimbldonu, jer, kako ona kaže, probudila se sa bolovima u ručnom zglobu, te nije htjela da rizikuje zbog singla. Zato su bili primorani na predaju meča u „miksu“, ali se ovaj potez Eme Radukanu našao na meti enormnih kritika, prvenstveno od majke Endija Mareja, Džudi Marej.

Par Evans/Marej su prošli prvo kolo na OI pobijedivši japansku kombinaciju, Tara Daniela i Keja Nišikorija, u veoma uzbuđujućem meču koji je završen u super tajbrejku trećeg seta rezultatom 11:9. U narednom kolu će imati, bar na papiru, teži zadatak, jer ispred sebe imaju belgijski par Žile i Fligen.