Ostali sportovi

VELIKI PORAZ VATERPOLO REPREZENTACIJE SRBIJE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA

Autor Milutin Vujičić

Selektor "delfina" Uroš Stevanović o porazu Srbije protiv Australije.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je u drugom kolu turnira na Olimpijskim igrama u Parizu, ali ne ni od Mađarske, ni od Španije, nego od austsajdera grupe - Australije. I nisu bili ni blizu... Australija je pobijedila 8:3, nakon što je vodila prethodno 6:0 i 7:1, dok  tek na kraju golovima Mandića i Dedovića donekle spasili obraz.

Još od prve četvrtine, selektor Uroš Stevanović bio je nezadovoljan i na kraju nije imao objašnjenje za debakl: "Jednostavno, naš napad nije funkcionisao u jednom trenutku. Mislim, ne znam ni da li je napad uopšte funkcionisao, nismo ni dolazili u napad. Niti smo imali dodavanja, niti smo imali agresivnost, jednostavno, neka mentalna blokada, strah, šta je li je. Jednostavno, kao da nismo došli na utakmicu. To je ono najprostije objašnjenje", rekao je Stevanović.

Srbiji sada slijedi meč sa Španijom (već 31. jula u 12.05), a zatim posljednje dvije - sa Francuskom i Mađarskom. Selektor se ne predaje: "Sada ćemo da uradimo analizu, da se analizira, da vidimo šta je bio problem. Jednostavno, moramo da igramo mnogo bolje da bi prošli u četvrtfinale. Sada smo doveli to pitanje", zaključio je.