Ostali sportovi

ALKARAZ GLEDAO ĐOKOVIĆA I NADALA I "ZALEDIO SE": Kad je vidio šta je uradio Rafi, nije mu bilo dobro!

Autor Nebojša Šatara

Karlos Alkaraz se pošteno uplašio potencijalnog meča sa Novakom Đokovićem kad je vidio kako je prošao Rafael Nadal.

Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković odigrao je možda i svoj najbolji meč u ovoj kalendarskoj godini pošto je Rafaela Nadala pobijedio bez većih problema - i to u njegovoj kući na "Šatrijeu" - u dva seta (6:1, 6:4). Moglo je i ubjedljivije jer je Đoković u drugom setu vodio 4:0 i očigledno je sklonio "papučicu sa gasa", možda i jer mu je na neki način bilo žao Nadala, ali je svakako poslao poruku svima na Olimpijskim igrama da je došao potpuno spreman.

Meč najvećih teniskih rivala gledao je i Karlos Alkaraz, doduše ne uživo pošto se još pripremao za svoj meč drugog kola protiv Talona Grikspora (6:1, 7:6), i bio je potpuno očaran nivoom igre koji je prikazao Đoković, tako da ga je nahvalio. I iz njegovih izjava djeluje da je pomalo zabrinut uoči potencijalnog finala.

"Kada Đoković igra na tom nivou, jako je teško igrati protiv njega. Baš teško. Bio je jako agresivan, nije pravio greške, kretao se jako dobro. Vidio sam i da Rafa nije igrao svoj najbolji tenis, ali kada Đoković onako igra, bolji je od protivnika", poručio je mladi Španac koji će danas u paru sa Rafaelom Nadalom pokušati da nastavi put ka medalji na Olimpijskim igrama, što je sada i fokus za "Bika sa Majorke".

Ali, vidjeli smo da nije u idealnom stanju Nadal, dok je bol protiv Grikspora osetio i Alkaraz: "Bol sa kojim se suočavam posljednjih nekoliko turnira se vratila, ali znam šta da radim", kazao je Karlitos zbog problema sa preponama i dodao: "Normalno je to za sve tenisere jer je igra jako zahtijevna. Pokušaću da se oporavim i budem sto odsto spreman za parove".

Upravo protiv Grikspora opet igra Alkaraz, a vidjećemo da li će holandski dubl koji čini sa Kolhofom biti dovoljan da zaustavi "zahuktale Špance". Što se tiče singla, Alkaraz u trećoj rundi u srijedu igra protiv Romana Safijulina koji nije naročit "šljakaš".

Podsjetimo, Alkaraz je dobio poslednji meč protiv Đokovića u finalu Vimbldona bez većih problema.