Ostali sportovi

SPORTISTI NEZADOVOLJNI USLOVIMA U PARIZU: Olimpijcima smetaju hrana, neudobni kreveti i loš prevoz

Autor Nebojša Šatara

Sve više olimpijaca se požalilo na uslove na Olimpijskim igrama u Parizu.

Izvor: Profimedia

Čast da održi 33. izdanje Olimpijskih igara pripalo je Parizu, međutim, čini se da nije sve tako idilično. Naime, od početka Igara sportisti se pretežno žale na hranu, neudobne krevete, nedostatak klima uređaja i prevoz.

Francuski Organizacioni komitet OI je saslušao primjedbe i planira da poveća broj osoblja za organizovanje prevoza, kao i više vozila za sportiste, javio je "Parizijen".

Britanska delegacija je pokazala nezadovoljstvo hranom u Olimpijskom selu i odlučila da dovede svog kuhara, tako da ti sportisti sada uzimaju odvojeno obroke od ostalih delegacija.

"Britanci su očekivali više hrane, posebno mesa i jaja, i žalili su se što u kantini ne mogu sami da se usluže. Francuzi su odgovorili da su obroci manji da bi se izbjeglo bacanje hrane", naveo je francuski list, a prenio "Dnevni avaz".

Njemački sportisti su se žalili na gužvu u kantini i što nema više osoblja da ih usluži. Ocijenili su da ni kvalitet ni količina hrane nisu dobri.

Bilo je i žalbi na neudobne krevete, da su suviše tvrdi, i da nema klima uređaja. Francuski komitet je rekao da će učiniti sve da riješi te probleme.

Podsjetimo, Olimpijske igre u Parizu traju do 11. avgusta.