Ostali sportovi

NOVAČE , SJEĆAŠ LI SE TOGA? Đoković počeo da se smije pred kamerama: Ni Rafa ni ja to nismo očekivali

Autor Nebojša Šatara

Novaka Đokovića su poslije pobjede protiv Rafe podsjetili na njihov prvi duel od prije 18 godina...

Izvor: Twitter/@eurosport

Novak Đoković odradio je posao na najbolji mogući način. U drugom kolu Olimpijskih igara imao je najtežu moguću prepreku - Rafaela Nadala. Preskočio ga je, uz male oscilacije u drugom setu - 6:1, 6:4. Da nije bilo malog opuštanja pri rezultatu 4:0 moglo je da bude i mnogo ubjedljivije.

Po završetku meča napravio je šou pred kamerama. U izjavi na terenu podsjetili su ga na prvi njihov meč, bilo je to 2006. godine na Rolan Garosu kada su igrali baš na pariskoj šljaci njih dvojica. "Te godine nismo mogli da očekujemo da ćemo skoro 20 godina kasnije na Olimpijskim igrama igrati meč. Jednom ćemo sigurno cijeniti ovaj meč, ne samo zbog našeg rivalstva, već zbog samog tenisa. Postoji veliki interes za Olimpijske igre, mnogi su htjeli da gledaju ovaj meč. Nije on bio na svom najboljem nivou, to je loše za njega, ali sam se trudio da uradim sve što mogu da ga izbacim iz zone komfora", rekao je Đoković.

Priznao je da je previše grešio u drugom setu i da nije smio to da dozvoli. "Osjetio sam veliko olakšanje. Sve je izgledalo kao da ide u mom pravcu. Možda sam se malo previše opustio u tom gemu na 4:1, mnogo loše sam servirao u tom gemu. Ne smijete da dajete šansu Nadalu nikada, posebno na ovom terenu, kazniće vas. Bilo je neizvjesno, posebno u drugom setu, publika se uključila", zaključio je Đoković.