Ostali sportovi

ĐOKOVIĆ UTIŠAO FRANCUSKU PUBLIKU! Cio Pariz navijao za Rafu, a onda je Novak samo podigao ruku

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković pobijedio je Rafaela Nadala, a pred kraj meča imao je i "obračun" sa publikom.

Izvor: Eurosport 1/printscreen

Novak Đoković deklasirao je Rafaela Nadala u drugom kolu Olimpijskih igara. Da nije bilo opuštanja u drugom setu rezultat je mogao da bude vjerovatno i mnogo ubjedljiviji (6:1, 6:4). Ovako će srpski as posle svih obaveza prema medijima da se posveti odmoru i pripremi za meč trećeg kola gde čeka boljeg iz duela Arnaldi-Kepfer. Taj duel igra se u srijedu.

Imao je Srbin i jedan manji obračun sa bezobraznom francuskom publikom. I to baš u završnici drugog seta. Vodio je Nole sa 4:0, pa je počeo da griješi, Rafa je izjednačio na 4:4 i servirao za prvo vođstvo na meču. Nole je napravio brejk i onda je podigao ruku ka uvetu i na taj način im praktično rekao "Hajde, da vas čujem sad!"

Zašto je to uradio? Od momenta kada je Nadal počeo da se vraća u set i meč publika je bila na njegovoj strani. Svaki osvojen poen proslavljali su kao set, skakali, aplaudirali i dali su mu dodatnu energiju. Odzvanjalo je "Rafa, Rafa". Posle vraćenog brejka krenuo je ka stolici, prvo se obratio publici, a onda je završio meč.

Pogledajte i najzanimljivij djelove sa meča: