Ostali sportovi

RUKOMETAŠICE NA OKUPU U PODGORICI: Započele pripreme

Autor Milica Mrvaljević

Rukometašice Budućnosti su na okupu

Izvor: žrk Budućnost

Rukometašice Budućnosti su na okupu, prvi trening u sklopu priprema za početak nove sezone odradile su u Sportskom centru „Morača“, saopšteno je iz kluba.

Stručni štab na čelu sa trenerom Bojanom Popović na prvom treningu na raspolaganju je imao 15 igračica, a do kraja sedmice ekipi će se priključiti i pojačanja – golmanka Sakura Hauge i pivot Klara Monti Danijelson.

"Nakon što je Glavni grad prošle sedmice preuzeo osnivačka prava nad ŽRK Budućnost, stvoreni su uslovi da „plave“ sa desetak dana zakašnjenja, počnu pripreme za novu sezonu, koju otvaraju 8. septembra gostovanjem Rapidu u Bukureštu", rečeno je iz Budućnosti.

Kompletne pripreme za novu sezonu, rukometašice Budućnosti odradiće u Podgorici.

Od osam planiranih pojačanja za narednu sezonu, u klubu su pored Hauge i Danijelson, ostale i crnogorske reprezentativke Jelena Despotović i Nina Bulatović.

Ugovore su produžile crnogorske reprezentativke Armel Atingre, Ivona Pavićević, Ivana Godeč, Andrijana Popović, Tanja Ivanović, Anastasija Marsenić i Nađa Kadović, te bek Mari Plamenova Tomova.

U Budućnosti ostaju i djevojke koje su priključene iz filijale Rudara - Jelena Vukčević i Dunja Radević, a u narednoj sezoni prvom timu priključuju se i Nikolina Marković, Maša Kuzmanović i gomanka Marija Marsenić.

Stručni štab je ostao nepromijenjen, pa će prva saradnica Bojane Popović biti Maja Savić, trener golmana je Novak Ristović, a za kondiciju će biti zadužen Milivoje Đurđić.