Ostali sportovi

MATKOVIĆ: Imamo čemu da se nadamo

Autor Milica Mrvaljević

Mečevi prvog kola su pokazali da je ovo možda i najjači vaterpolo turnir na Olimpijskim igrama.

Izvor: MONDO

Vaterpolo reprezentaciju Crne Gore sjutra (19:30) na Olimpijskim igrama u Parizu očekuje meč drugog kola protiv Grčke.

"Ajkule" će danas analizirati jučerašnju utakmicu sa Hrvatima, te se spremiti za okršaj sa ekipom, koja je juče, u 1. kolu, savladala Rumuniju 14:7.

"Probaćemo što kraće da analiziramo utakmicu sa Hrvatskom, da vidimo gdje smo griješili i šta treba popraviti. Očekuje nas meč sa Grčkom, jednom izuzetnom reprezentacijom. Daćemo sve od sebe da se pripremimo na pravi način. Ubijeđen sam, ako budemo pravi, ako se budemo držali dogovora, da imamo čemu da se nadamo", rekao je Dušan Matković.

Matković smatra da i dalje ima prostora da ekipa napreduje.

"Mislim da su želja i energija bili na pravom nivou. Mislim da možemo da napredujemo u svim segmentima igre. Ako uspijemo to da ispravimo, mislim da će sve biti kako treba."

Crna Gora i Grčka su se nekoliko puta sastali u olimpijskom ciklusu, riječ je o selekcijama koje se dobro poznaju.

"Svaka ekipa je posebna na svoj način, ima svoje prednosti i mane. Treba da analiziramo Grčku, pa ćemo da vidimo šta ćemo da spremimo. Dosta smo mečeva odigrali sa Grčkom u ovom olimpijskom ciklusu. Mislim da će presuditi smirenost i želja za pobjedom. Mislim da mi nismo ekipa koja može da prijeti. Ali, možemo da pomrsimo račune svakoj ekipi, protiv koje igramo. Mi smo Hrvatsku u posljednjih nekoliko mečeva uspjeli da pobijedimo i to nam govori da imamo kvalitet da se nosimo sa najjačim svjetskim ekipama", rekao je Matković.

Mečevi prvog kola su pokazali da je ovo možda i najjači vaterpolo turnir na Olimpijskim igrama.

"Sigurno da jeste. Ovog puta su obje grupe ujednačene, sve ekipe iz grupe pretenduju da idu u četvrtfinale. Jedan od najjačih olimpijskih turnira. Nama ovo znači izuzetno, za Crnu Goru je velika čast i privilegija biti peti put na OI. Ali nas taj podatak ne zadovoljava, mislim da možemo da uradimo dosta više", zaključio je Matković.

U ostalim mečevima grupe A sastaju se Hrvatska - Italija i SAD - Rumunija.