Ostali sportovi

SRBIJA OSVOJILA MEDALJU NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Zorana i Damir se bore za zlato!

Srpski strijelci Zorana Arunović i Damir Mikec plasirali se u finale Olimpijskih igara u "miksu" u kategoriji 10 m vazdušni pištolj. I boriće se za zlato!

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Srpski strijelci Zorana Arunović i Damir Mikec plasirali su se u finale "miksa" na Olimpijskim igrama u Parizu u kategoriji 10m vazdušni pištolj, a pravila su takva da Srbija sigurno ima medalju! Prema novim pravilima, dva najbolje plasirana tima se bore za zlatnu medalju!

Zorana Arunović i Damir Mikec nisu najbolje počeli kvalifikacije, bili su na sedmom mjestu poslije prve serije, ali potom su počeli da dižu rezultate. Skočili su do kraja na drugo mjesto, pa će se sa parom iz Turske boriti za najsjajnije odličje. Nakon 192 kruga u prvoj seriji, bilježili su 197, pa 193, dok je tada popuštala koncentracija njihovim konkurentima. Na kraju, sa 581 upucanim "krugom", kao drugoplasirani ulaze u finale koje je zakazano za utorak od 9.30.

Naš "miks" će se tako raspucavati sa Jusufom Dikecom i Seval Ilajdom Tarhan iz Turske, koji su u kvalifikacijama izjednačili olimpijski rekord sa 582 "kruga" iz 18 pokušaja. Što se tiče borbe za bronzu, boriće se "miks" iz Indije i Južne Koreje.

Podsjetimo, Damir Mikec i Zorana Arunović nisu uspeli u pojedinačnoj konkurenciji da dođu do medalja. Mikec je u finalu 10m vazdušni pištolj podbacio i zauzeo tek sedmo mjesto, dok Arunović nije prošla ni u finale.

Za Damira Mikeca, ovo će biti druga medalja na Olimpijskim igrama jer ima srebro iz Tokija (10m, pištolj), a za Arunović prva.