Ostali sportovi

IZAŠLA SA DEČKOM I IZBAČENA SA OLIMPIJSKIH IGARA! Izazvala skandal, a njega nisu poslali kući - evo zašto!

Nevjerovatna situacija na Olimpijskim igrama u Parizu gdje je brazilska olimpijka sebi dozvolila da je pošalju kući.

Izvor: Instagram/_anavieeiraa/Printscreen

Olimpijski komitet Brazila (BOC) odlučio je da jednu od svojih takmičarki pošalje kući. U pitanju je brazilska plivačica Ana Karolina Vijera koja se već spakovala i otišla iz Pariza, pošto je prekršila dogovor sa vođstvom ekipe. Zbog takvog prestupa, odlučeno je da se ne takmiči na Olimpijskim igrama i njen san je srušen zbog prave gluposti.

O čemu se radi? Ana Karolina Vijera je odlučila da napusti olimpijsko selo, mjesto u kome je smještena većina sportista za vrijeme Olimpijskih igara, bez znanja čelnika Olimpijskog komiteta Brazila. Zajedno sa svojim dečkom Gabrijelom Santosom izašla je iz predviđene zone, a njihov prekršaj otkriven je nakon niza objava na društvenim mrežama (!?), međutim tu je tek nastala prava problematika.

Dok je plivač Gabrijel Santos bez pogovora prihvatio opomenu tima, Ana Karolina Vijera je bila "agresivna" i "svađalački raspoložena", zbog čega je donesena odluka da neće predstavljati Brazil na Olimpijskim igrama iako se kvalifikovala.

"Kao rezultat toga, Gabrijel Santos je dobio upozorenje, dok je Ana Carolina Vijera izbačena iz delegacije. Ona će se odmah vratiti u Brazil", poručeno je iz Olimpijskog komiteta Brazila, dok je vođa brazilske plivačke reprezentacije bio još oštriji: "Nismo mi ovdje došli na odmor i na provod. Ovdese borimo za Brazil, za 200 miliona poreznih obveznika koji rade za nas".

Prema njegovim riječima, Vijera se oglušila o "kodeks ponašanja" jer je bila agresivna u komunikaciji sa timom i procijenjeno je da je skroz izgubila fokus sa takmičenja, pa nisu imali kud nego da je pošalju u Brazil: "Probali smo s njom da popričamo dva puta na bazenima, a onda i treći put sa strane. Nije mijenjala mišljenje. Ne mogu ni da se sjetim kako se opravdavala, pričala je puno gluposti. Što se tiče muškog prestupnika, Santos nije izbačen, ali još uvijek nije sigurno da neće biti", dodaju iz reprezentacije.

Inače, Vijera je u subotu nastupala u štafeti 4x100 mješovito, a bilo je planirano da se takmiči u još jednoj disciplini.