Ostali sportovi

POTPUNI HAOS NA TENISKOM TURNIRU U PARIZU: Organizatori ovo nikako nisu htjeli da se dogodi

Autor Mladen Šolak

Počelo je onako kako u Parizu nisu željeli

olimpijske igre, pariz, tenis
Izvor: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Kiša i loše vrijeme prave haos organizatorima teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu. U subotu su igrani mečevi samo na pokrivenim stadionima Filip Šatrije i Suzan Leglen - i nigdje više! Svi mečevi 1. kola pomjereni su zbog padavina i ako ovakvo vrijeme bude trajalo, domaćini će imati košmarno težak zadatak tokom narednih osam dana.

Novak Đoković kao prvi nosilac naravno da igra na centralnom terenu i lako je ušao u 2. kolo, u kojem ga čeka izvjesno duel protiv Rafaela Nadala za ponedjeljak. Izuzev centralnih terena, teniski turnir odigrava se i na 10 manjih

Pogledajte kako je izgledao Novakov meč na "Šatrijeu", na kojem je u subotu krenuo po jedino zlato u karijeri koje mu nedostaje.

Za razliku od Đokovića, Rafa Nadal igraće u Parizu i u dubl-konkurenciji, pa u subotu izlazi na teren u tandemu sa Karlosom Alkarazom, što će biti poseban doživljaj za španske ljubitelje ovog sporta.

Kada je u pitanju (ne)vrijeme, napravilo je problem organizatorima i na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara, ali je ona ipak prošla prema planu i uprkos skandaloznim momentima, ipak je sveukupno izgledala spektakularno i dostojno ovako velikog, najvećeg sportskog događaja na svijetu u 2024.