Ostali sportovi

LJUBAVI, IZGUBIO SAM BURMU NA OLIMPIJSKIM IGRAMA! Nosio zastavu, pa poslao poruku svojoj supruzi

Italijanski atletičar Đanmarko Tamberi izvinjavao se ženi zbog izgubljene burme...

Izvor: gianmarcotamberi/instagram

Olimpijske igre i zvanično su otvorene u petak uveče ceremonijom na reci Seni u Parizu, a čovjek koji je nosio zastavu u ime Italije Đanmarko Tamberi izgubio je svoju burmu tom prilikom i morao je da se izvinjava svojoj supruzi. Cijela ceremonija trajala je nekoliko sati i on će je zauvijek pamtiti.

Poslije svega što se dogodilo oglasio se na svom Instagram nalogu i poslao poruku svojoj supruzi Kjari. "Ljubavi moja, žao mi je. Previše vode, previše izgubljenih kilograma u prethodnih nekoliko mjeseci ili možda veliki entuzijazam zbog ovoga što smo radili. Vjerovatno sve tri stvari zajedno. Činjenica da sam čuo na ceremoniji, da sam vidio kako leti. Ispratio sam to pogledom dok nisam vidio da odskače na brodu. Tračak nade. Nažalost, odskok je bio u pogrešnom smjeru i vidio sam kako upada u vodu kao da je to bilo jedino mjesto gdje je želio da ode. Nekoliko trenutaka koji su trajali kao vječnost", počeo je Tamberi.

Nastavio je da objašnjava. "Ako je bilo suđeno da se dogodi, onda je to bilo na najboljem mjestu. Biće zauvijek u gradu ljubavi, dok ja nosim italijansku trobojku. Držao sam zastavu što je više moguće tokom ceremonije otvaranja, jednog od najvažnijih sportskih događaja na svijetu. Da sam morao da izmislim izgovor, nikada ne bih bio ovoliko kreativan. Možda sve ovo ima i neku vrstu poetske pravde. Ako želiš, bacićemo i tvoj u rijeku, da budu zajedno zauvijek. Onda ćemo imati još jedan izgovor da obnovimo naše zavjete, ono što si oduvijek tražila i da se opet vjenčamo. Volim te mnogo. Možda će biti ljepše ako kući donesem još veće zlato.", poručio je Đanmarko.

Naravno, vidjela je to i njegova supruga koja je ostavila komentar. "Samo ti možeš nešto ovako da pretvoriš u nešto romantično", napisala mu je ona.