Ostali sportovi

HRVATI SE "POVUKLI" NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Japan imao dva zicera u zadnjem minutu

Autor Haris Krhalić

Rukometaši Hrvatske su uspjeli da pobijede, ali teškom mukom!

Izvor: Aris MESSINIS/AFP/Profimedia

Kakva drama u na startu rukometnog turnira Olimpijskih igara. Bili smo nadomak senzacija, selekcija Japana je vodila tokom cijelog meča protiv Hrvatske, a na kraju je u nevjerovatnoj završnici tim Dagura Sigurdsona uspio da dođe do pobjede. Na kraju je bilo 30:29 (18:13) za "kauboje" iako je azijska selekcija na poluvremenu vodila sa pet golova razlike, a u drugom poluvremenu sa 23:17.

Dagur Sigurdson koji je prije nego što je preuzeo Hrvatsku pred Olimpijske igre vodio upravo Japan ipak je našao način da probudi "kauboje" i da ih dovede do izjednačenja. Čak su i poveli Hrvati, a na minut i po do kraja Japan je uspio da izjednači sa sedam metara. E onda smo vidjeli pravu dramu.

Zvonimir Srna je prvo u jednoj akciji riješio da se digne sa devet metara, ali je njegov pokušaj otišao daleko od gola. Japan je zvao tajmaut, napravio dobru akciju, ali bez uspjeha. Dva zicera je skinuo Dominik Kuzmanović, a onda je Hrvatska krenula u kontru. Ivan Martinović je preuzeo odgovornost i uspio je da donese trijumf svom timu. Uslijedilo je veliko slavlje, a pogledajte ovaj nevjerovatan finiš meča:

Kod Hrvatske Šoštarić je bio najefikasniji sa šest golova, po četiri su imali Mihić i Martinović, a po tri gola dali su Domagoj Duvnjak, Veron Načinović, Marin Šipić i Zvonimir Srna.

U prvom meču muškog turnira Španija je poslije 8:11 u prvom poluvremena preokrenula protiv Slovenije i pobijedila 25:21. Aleš Gomez Abeljo je bio najefikasniji sa sedam, a pet golova je dao Dani Dušebajev. Kod Slovenaca je pet golova imao Dean Bombač,a četiri Kodrin. Egipat je savladao Mađarsku 35:32 (19:15) uz devet golova Jahje Omara i Mesiljija, šest El Dere. Kod Mađara Imre Bence je dao sedam,. a Fazekaš je dao pet golova.