Ostali sportovi

"NISAM NI JA NA VRHUNCU!" Đokovićev dobar početak na Olimpijskim igrama!

Autor Nebojša Šatara

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković nakon pobjede u prvom kolu govorio o Rafaelu Nadalu.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Novak Đoković je spektakularno počeo put ka zlatnoj medalji na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je u prvom kolu turnira deklasirao Metjua Ebdena (6:0, 6:1) iz Australije. Već u drugoj rundi mogao bi da odigra klasik protiv Rafaela Nadala, ukoliko se Španac domogne te faze takmičenja, a Novak je u Parizu pričao o velikom rivalu.

Po Novakovim riječima, Rafael Nadal nije u najboljoj formi, ali nije ni on pa će meč na šljaci u Parizu biti posebno zanimljiv. To je možda i posljednji put da će dvojica velikana svjetskog tenisa odmjeriti snage na jednom zvaničnom meču, a ulog će biti ogroman jer Novak Đoković nema zlatnu olimpijsku medalju!

"Nismo dugo igrali, godinama, ovde je bio posljednji put 2022. godine. I imali smo neke epske spektakularne mečeve, ništa manje ne očekujem, iako ne igra tenis na svom vrhuncu, ali ne igram ni ja. Mislim da će svima biti drago da izađemo na teren jedan protiv drugog zbog rivalstva, svega što smo uradili, ali mora da prebrodi svoju prvu prepreku sutra", rekao je Novak Đoković nakon meča.

Rafael Nadal će turnir na Olimpijskim igrama početi u nedjelju, a u prvom kolu igra protiv Martina Fučoviča. Prethodnih dana se spekulisalo o tome da li će Rafa uopšte nastupiti u singl konkurenciji na Olimpijskim igrama u Parizu jer se muči sa povredama, pa bi mogao da e "sačuva" samo za dubl u kojem će mu saigrač biti Karlos Alkaraz.