Ostali sportovi

POBUNA U PARIZU - DAJTE NAM MESA! Sportisti se žale na hranu u Olimpijskom selu, ogorčeni Brintanci stupili u BOJKOT!

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Organizatori Olimpijskih igrara u Parizu našli su se u ozbiljnom problemu.

Izvor: David Goldman / AFP / Profimedia

Mnogi sportisti žale se na ponudu hrane u u restoranu u Olimpijskom selu.

Najglasniji u kritikama su Britanci. Naimie, britanski sportisti bojkotuju restoran u Olimpijskom selu zbog nedovoljno jaja i piletine, ali i zbog previše "sirovog" mesa koje je servirano. Odlučili su da dovedu kuvara iz Velike Britanije, prenio je britanski dnevnik Tajms.

"Britanska delegacija je odlučila da pojača svoje ketering timove koji su već u ovom centru za događaje van sela, uz prisustvo dodatnog kuvara. Žao nam je zbog ove odluke i u potpunosti smo mobilisani da ispunimo sve potrebe svih sportista", izjavili su operateri za AFP.

Organizatori Olimpijskih igara najavili su da će čak 33 odsto hrane koja će se služiti sportistima biti bez mesa, odnosno na biljnoj bazi, a 80 odsto svih jela biće proizvedeno od lokalnih namirnica iz Francuske.

"Naša odgovornost je da edukujemo ljude koji će učestvovati na OI u Parizu. Moramo da promijenimo svoje navike. Dakle, kada kupujete hranu na Olimpijskim igrama, trebalo bi da probate i vegansku hranu koja će se tamo služiti jer je veoma ukusna", rekao je prije nekoliko nedelja predsjednik Olimpijskih igara u Parizu toni Estanguet.