Ostali sportovi

Nadal se povlači sa Olimpijskih igara? Oglasio se trener, ima užasne vijesti!

Autor Milutin Vujičić

Sve veći su izgledi da se Rafael Nadal povuče sa Olimpijskih igara i prije početka turnira.

Izvor: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Španski teniser Rafael Nadal došao je s velikim ambicijama na Olimpijske igre u Parizu pošto se prijavio i za singl i za dubl, ali čim je obavljen žrijeb - gdje je saznao da će igrati protiv Novaka Đokovića u drugom kolu - počele su da stižu zabrinjavajuće vijesti o njegovom stanju.

Nakon što je otkazao današnja dva treninga, sada se oglasio Nadalov trener Karlos Moja čije reči nagovještavaju da neće biti iznenađenje ako se ipak povuče: "Ne mogu da garantujem da će Nadal igrati", rekao je Moja.

"Danas je odlučeno da mu damo vremena da odmori zbog povrede koju je doživeo juče. Hajde da vidimo da li će biti spreman za petak da trenira. Trenutno je najodgovornija stvar koju možemo da uradimo je da ne forsiramo, pa da vidimo šta će se desiti", dodao je trener.

Kakav sada Nadal ima problem? Na desnoj butini je u srijedu nosio zavoj i zbog toga mnogi smatraju da je problem sa tom nogom. Navodno, Nadalu je otečena butina i zbog toga je savjetovano da ne trenira, a vidjećemo da li će na kraju sve biti u redu sa njim kada u petak bude trebalo da izađe na teren sa svojim dubl partnerom Karlosom Alkarazom.

Ako bude ipak igrao, njegov prvi meč na Olimpijskim igrama biće već u subotu kada ga čeka prvo singl. Igraće protiv Martona Fučoviča, dok bi dan kasnije trebalo da igra dubl sa Alkarazom. U slučaju da prođe u singlu, sa Novakom bi igrao u utorak.

Možda će vas zanimati