Ostali sportovi

POVUKAO SE PRVI TENISER SVIJETA! Potpuni šok pred Olimpijske igre u Parizu

Potpuni šok pred Olimpijske igre!

Izvor: Eurosport 1/printscreen

 Italijan Janik Siner (22) neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Parizu! Aktuelni lider ATP liste zvanično je saopštio da neće nastupiti u Parizu, gdje će sada Novak Đoković (37) biti najbolje rangirani teniser i prvi nosilac. 

Iza njega su Karlos Alkaraz (21), Aleksander Zverev (27) i drugi teniski asovi, među kojima ipak ne sedmi igrač svijeta, Poljak Hubert Hurkač.

Sinerovo povlačenje bilo je nagovješteno kada je u utorak, 23. jula, objavljeno da ima problem sa gripom i da mora da odmara. Italijan je otkazao let za Pariz, gdje na žrijebu u četvrtak ujutru ipak neće pisati njegovo ime. Italijan je kao razlog odustajanja naveo upalu krajnika zbog koje ga je ljekar savjetovao da ne igra.

Ova vijest "na papiru" će olakšati put Novaka Đokovića ka zlatu koje mu jedino fali u karijeri. Najveći teniser svih vremena nastupiće peti put na olimpijskom turniru i prvi put je donio odluku o radikalnoj promjeni. Zahvaljujući njoj sebi će svakako obezbijediti mir i povećati šanse da "napadne" zlato u konkurenciji koja je oslabljena za Sinera, aktuelnog osvajača Australijan opena.