Ostali sportovi

GOJKOVIĆ PRED POLAZAK U PARIZ: Pobjeda na startu ne bi garantovala ništa

Autor Milica Mrvaljević Izvor CdM

On je naglasio da crnogorski vaterpolisti žele da uđu u borbu za visok plasman

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore ne ide u Pariz samo da bi učestvovala, kazao je selektor Vladimir Gojković, navodeći da nije bilo jednostavno ni izboriti vizu za to takmičenje, piše Cdm.

On je naglasio da crnogorski vaterpolisti žele da uđu u borbu za visok plasman, ali da moraju da shvate da je pred njima turnir na kojem je najvažnije misliti samo o prvoj narednoj utakmici.

“Pobjeda na startu ne bi garantovala ništa, kao što ni poraz ne bi značio eliminaciju”, rekao je Gojković na konferenciji za medije.

Ajkule danas putuju za Pariz, a prvu utakmicu Crna Gora igra u nedjelju protiv Hrvatske, a u grupi su i Grčka, Italija, Sjedinjene Američke Države i Rumunija.

Plasman u četvrtfinale izboriće četiri prvoplasirana tima.

Crnogorski selektor istakao je da su izabrali najbolje i da na raspolaganju ima igrače za koje vjeruje da mogu da iznesu ono što je zamislilo.

“Iza nas je dva mjeseca priprema, mnogo pripremnih utakmica i dobrog rada i mislim da smo spremni da odgovorimo na sve izazove. Prije svega, da smo zreli da psihološki reagujemo kako treba”, istakao je Gojković.