Ostali sportovi

ŠOK PRED PARIZ, POVUKAO SE JEDAN OD NAJBOLJIH! U životnoj je formi, ali ne može na Olimpijske igre

Autor Mladen Šolak

Aktuelni sedmi teniser svijeta neće ići na Olimpijske igre.

Izvor: Victoria Jones / PA Images / Profimedia

Poljski teniser Hubert Hurkač povukao se sa Olimpijskih igara! Usred ljeta tokom kojeg igra najbolje ikad i zauzima nikad više, sedmo mjesto ATP liste, on je morao da donese bolnu odluku i da javno saopšti da neće igrati u Parizu.

Hurkač se povrijedio na Vimbldonu, u meču 2. kola, protiv Francuza Artura Filsa. Dogodilo se to u taj-brejku četvrtog seta, kada se povrijedio, tražio medicinski tajm-aut i ostao je na terenu samo da ne bi predao. Odigrao je još samo nekoliko poena i završio učešće na turniru zbog povrede koljena. Ona će ga spriječiti da se ovog ljeta bori za olimpijsku medalju.

"Hvala vam svima na brižnim porukama i na podršci posle Vimbldona. Imao sam operaciju koljena ovog ponedeljka, ali osjećam se već bolje i moj tim i ja ulažemo veliku energiju u procesu oporavka, svakodnevno. San svakog sportiste je da predstavlja svoju zemlju na Olimpijskim igrama i hoću da budem siguran da sam potpuno spreman i u stanju da nastupim prije nego donesem konačnu odluku da izađem na terenu. Cilj nije samo učestvovati, već osvojiti medalju za moju zemlju Poljsku. Javljaću vam svakodnevno kako napredujem, iz dana u dan", objavio je on na Instagramu.

Pogledajte kako se Hurkač oporavlja:

Možda će vas zanimati