Ostali sportovi

SKANDAL - Švajcarci izbacili kompletnu reprezentaciju Hrvatske!

Autor Nikola Lalović

Nesvakidašnji skandal se desio hrvatskom nacionalnom timu.

Izvor: Rok Rakun / Zuma Press / Profimedia

Švajcarci su izbacili kompletnu skijašku reprezentaciju Hrvatske iz svog kompleka! U švajcarskom zimskom centru Teodul izbio je pravi skandal pošto je Skijaški savez Švajcarske izbacio Hrvate sa svog poseda zbog kršenja pravila koja je organizator postavio. Naime naovom alpskom skijalištu je dozvoljeno da treniraju samo juniori, a Hrvati su probali da "prošvercuju" i seniore.  

"Tokom inspekcije otkrili smo da među hrvatskim juniorima ima sportista koji se već takmiče u Evropskom kupu i stoga imaju elitni status. Budući da su nas prevarili, odmah smo ih izbacili s treninga i nećemo dopustiti ni da hrvatski juniori ovog ljeta treniraju s nama", rekao je Markus Hasler, izvršni direktor kompanije koja rukovodi ovim kompleksom. 

Javio se i direktor Hrvatskog skijaškog saveza Vedran Pavlek koji ističe da su Hrvati samo "kolateralna šteta". Svakako će im ovo napraviti velike probleme jer će uskoro avgust i ostalo je samo nekoliko mjeseci do početka skijaške sezone, a Hrvati nemaju mjesto za trening.

"Mi smo na Cermatu za 20 godina ostavili na stotine hiljada franaka. Mogli su jednostavno uzeti kartu onome ko ne zadovoljava uslove, a ne da pošalju kući i sve ostale naše klince. To je kao da iz voza izbacite cijelu fudbalsku ekipu a ne igrača koji ima pogrešnu kartu", rekao je Vedran Pavlek.