Ostali sportovi

PREDSTAVNICI SRBIJE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA DOBIJAJU 200 HILJADA EURA ZA ZLATNU MEDALJU!

Autor Nebojša Šatara

Poznato je koliko će Vlada Srbije izdvojiti za svaku zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Izvor: MN Press

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić organizovao je tokom vikenda svečani doček za srpske olimpijce pred polazak u Pariz. Vučić je uručio odbojkašici Maji Ognjenović državnu zastavu koju će nositi na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara zajedno sa Dušanom Mandićem, poželjevši srpskom timu rekordan broj medalja.

"Mi se nadamo najvećoj žetvi medalja do sad, a to je da donesemo dvocifreni broj medalja. A da donesemo jednu ili dvije ili nijednu mi ćemo da vas volimo, da vas poštujemo i da vas pozdravimo jer znamo da ste se borili i da ste dali sve od sebe za svoju zemlju, za naš narod. Hvala vam još jedanput na posvećenom radu i hvala na časti da danas mogu da vam uručim zastavu. Želim vam mnogo uspjeha i mnogo, mnogo medalja", rekao je Vučić na prijemu organizovanom za sportiste i članove olimpijskog tima Srbije u zgradi Predsedništva.

Srbiju će inače predstavljati 112 olimijaca u 15 sportova, a imaće i poseban motiv pošto će nagrada za zlatnu medalju koju daje Vlada Srbije biti među najvećima na svijetu. Prethodno je Aleksandar Vučić najavio će se 200.000 eura "plaćati" za zlato, što je najviše što je Srbija ikada izdvajala.

"Olimpijske igre su postale pravo takmičenje nacija, više nego ikada se takmiče nacije ne samo pojedinci. To jesu vaši pojedinačni uspjesi, ali je to veliki uspjeh za cijelu zemlju. Svaka medalja je zlata vrijedna. Podižemo nagradu za zlatnu medalju na 200 hiljada evra, što mislim da nije beznačajno za bilo koga na svijetu. Tako da se sa zlatom vraćajte. Ne kasnimo ni dan u tom plaćanju. Vi donesete medalju - dan poslije imate pare", rekao je Vučić krajem juna.