Ostali sportovi

"KAD OBEĆAM, JA TO ISPUNIM!" Partizanovog igrača kradu iz NBA, a ovako je objasnio svoju odluku!

Autor Nebojša Šatara

Karlik Džouns objasnio zašto je izabrao da igra za Južni Sudan i kako se povezao sa timom.

Izvor: Twitter/Marshallkramsky/Screenshot

Partizan je ovog ljeta doveo Karlika Džounsa i samo se čekala zvanična objava kluba, međutim sada odjednom dolazi do problema. Razlog je fantastična partija Džounsa u meču protiv Sjedinjenih Američkih Država (101:100) u kojoj je upisao tripl-dabl, ali ne samo to...

Oduševio je sve u Americi koji su se prisjetili da je igrao u NBA ligi, tako da sada postoji šansa da se vrati u najjaču ligu svijeta. Rok da ga klubovi iz NBA odvedu iz Partizana, i samim tim "ponište" ugovor, ističe u četvrtak i do tada će Željko Obradović i njegovi saradnici sigurno biti kao na iglama. Jednostavno, nikako ne bi valjalo za Partizan da se ispostavi da viđeni starter na mjestu plejmejkera ode u drugu ekipu.

Sve će zavisiti i od ponude iz NBA lige, da li će se Džounsu dopasti uloga i garancije (ne igra mu se opet razvojna liga), a u intervjuu koji je dao prije dvadesetak dana ima optimizma za navijače Partizana: "Otkud ja u Južnom Sudanu? Bilo je obostranog poštovanja, volim da igram za autsajdere. I onda sam shvatio da imamo priliku da idemo na Olimpijske igre, što sam mislio da nikad neću moći da vidim. Koliko je ljudi iz mog grada Sinsinatija bilo? Ja kada nešto obećam, ja to ispunim. Naučio sam kulturu ovih momaka i oni su moja braća, prihvatili su me raširenih ruku", ispričao je Karlik Džouns.


Podsjetimo, Karlik je prošle sezone igrao u Kini, nakon što je oduševio i na Mundobasketu u Manili gdje je bio najbolji asistent. Prethodno je kao igrač Čikaga dobio i nagradu za najboljeg strelca i MVP-a razvojne lige. Bio je još i u Dalasu i Denveru, međutim nigdje sa većom ulogom.

Na meču protiv SAD postigao je 15 poena, a imao je još 11 skokova i 11 asistencija, dok je na kraju "uzeo" šut za pobjedu - i nije pogodio. Da jeste, tek onda bi bilo teško Partizanu da ga sačuva.