Ostali sportovi

OSUĐENI PEDOFIL UČESTVUJE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA I IMA POSEBAN TRETMAN?!

Autor Nebojša Šatara

Nevjerovatne vijesti stižu pred Olimpijske igre u Parizu na kojima će učestvovati i osuđeni pedofil.

Izvor: YouTube/volleybal/Screenshot

Na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu učestvovaće više od 10.000 sportista, a bez ikakve sumnje najveću kontroverzu će izazvati Stiven van de Velde. Iako je za sada fokus na Rusima i Bjelorusima, koji ne mogu da se takmiče pod zastavom svoje zemlje zbog rata u Ukrajini, apsolutno je to neuporedivo sa Van de Veldeom koji bez problema može da se takmiči na Olimpijskim igrama iako je osuđeni pedofil.

O čemu se radi? Stiven van de Velde (29) je Holanđanin koji igra odbojku na pijesku (bič volej), a koji je prije deset godina bio u zatvoru zbog silovanja maloljetne osobe. U trenutku zločina, Stiven je imao 20 godina, dok je djevojčica koju je upoznao preko Fejsbuka imala samo 12. Dopisivali su se jedno vrijeme preko društvenih mreža, a potom je Holanđanin došao kod nje u Milton Kins (Engleska), napio je i više puta silovao u kući i na obližnjem jezeru. Zbog jezive psihičke i fizičke traume, nesrećna djevojčica je sebi pokušala da oduzme život nekoliko puta, a ako ništa bar je dočekala da Van de Velde bude izručen Velikoj Britaniji gdje je osuđen po tri tačke optužnice.

Izjasnio se krivim i doživotno je upisan u registar sek**alnih prestupnika u Velikoj Britaniji, dobio je četiri godine zatvora, ali je već poslije samo jedne pušten na slobodu i vratio se u Holandiju. Iako mu je rečeno da više nikada neće moći da se bavi sportom, to se promijenilo preko noći, dozvoljeno mu je da igra odbojku na pijesku i sada će na Olimpijske igre.

Kako je to uopšte moguće? Teško je objasniti, njegov zločin je "stavljen u fioku" i zato može da nastupi na Olimpijskim igrama koje iako inkluzivne, ne bi trebalo da dozvoljavavaju i sek**alnim predatorima potpuno reintegraciju. Posebno ako se, kao i slučaju Stivena van de Veldea, prave kao da se ništa nije dogodilo i ne osjećaju kajanje. Tako već godinama priča da iako je napravio grešku, sada je drugi čovjek jer se oženio njemačkom odbojkašicom Kim Behrens. Pogledajte njihove fotografije:

Prema informacijama iz Holandije, Van de Velde je svjestan da je njegova jeziva priča stigla do mejnstrim medija i strahuje (!?) sada pred Olimpijske igre u Parizu, pa je tako odlučio da ne priča sa novinarima tokom takmičenjima. Takođe, MOK mu je izašao u susret i imaće poseban smještaj na Olimpijskim igrama u Parizu, međutim nije objašnjeno da li je to u pitanju jednosobna soba u Olimpijskom selu ili možda potpuno druga lokacija.

U međuvremenu, brojne međunarodne organizacije su tražile da Van de Velde bude suspendovan sa Olimpijskih igara, ali su na njegovu stranu stali Olimpijski komitet Holandije i odbojkaške organizacije i zato nema dileme da će učestvovati.