Ostali sportovi

NOVAKU SE OVO NIJE NIKAD DESILO: Vremena je sve manje, ide na Olimpijske igre da spriječi nezamislivo

Novak Đoković je bez pehara.

Izvor: RTS/PrintScreen

Stigli smo do sredine jula, a Novak Đoković nema osvojenu titulu ove sezone! Doduše igrao je samo osam turnira, na Vimbldonu je stigao do finala, u Ženevi, Monte Karlu i na Australijan openu do polufinala pa je i dalje visokopoicioniran i drugi je na ATP listi. Sljedeći turnir na kome će nastupati su Olimpijske igre i svi znamo da su mu one najveći cilj ove godine. A ako ih ne osvoji moglo bi da mu se desi nešto što mu se nije desilo nikada.

Novak je u karijeri osvojio 98 titula, od toga 24 na grend slemovaima i 40 sa Masters 1.000 turnira, a otkako je 2006. godine u holandskom Amersfortu uzeo prvi trofej nije mu se desilo da završi takmičarsku godinu bez osvojenog pehara. Za sada znamo da ove sezone planira da igra na US openu, a svakako će igrati i neke turnire između Olimpijskih igara i Njujorka. 

Svoj prvi turnir osvojio je 2006. godine kada je uzeo Otvoreno prvenstvo Holandije. Došao je kao treći nosilac, prvo dobio Borisa Pašanskom 6:0, 6:3, zatim Tomaša Ziba 6:4, 6:2, pa Marka Gikela 6:3, 6:4. U polufinalu je savladao Giljerma Koriju 6:2 u prvom setu prije nego što mu je Argentinac predao meč, a u finalu je bio bolji od Nikolasa Masua 7:6, 6:4. Od tada su se titule ređale, prvo 2007. na manjim turnirima, od 2008. i na grend slemovima, a od 2011. je krenula brutalna dominacija. Sada Novak želi da uzme što više pehara do kraja sezone kako bi prvo stigao do jubilarnog 100. a onda da bi nastavio da dominira.