Ostali sportovi

POBJEDA PRED PUT U PARIZ, AJKULE NAKON PETERACA SAVLADALE AUSTRALIJU

Autor Balša Janković

"Ajkule" su u posljednjem test meču pred pete Igre na kojima će učestvovati savladale Australiju - nakon peteraca 12:11, dok je poslije 32 minuta semafor pokazivao 9:9.

Izvor: Mina/wpolo.me

Vrelina Podgorice, ne baš previše navijača sa tribina bazena "Morača" i jak i koristan duel sa nezgodnim rivalom ispratili su vaterpoliste Crne Gore na Olimpijske igre u Parizu.

"Ajkule" su u posljednjem test meču pred pete Igre na kojima će učestvovati savladale Australiju - nakon peteraca 12:11, dok je poslije 32 minuta semafor pokazivao 9:9.

Ključna figura meča bio je naš golman Dejan Lazović, koji je i tokom utakmice imao nekoliko sjajnih odbrana, a u penal-ruletu je "skinuo" i dva peterca.

Dobro su naši momci otvorili meč, na krilima u ovom duelu kapitena Stefana Vidovića, Jovana Vujovića i Lazovića imali su 2:0 i 3:1, da bi nakon toga Australija popravila igru...

Brzo su "kenguri" stigli do 3:3, imali su i peterac za vođstvo, ali je Luk Pavilard pogodio stativu.

Igralo se nakon toga praktično gol za gol, da bi gost do prvog vođstva, ipak, stigao početkom treće četvrtine kada je iz kontre pogodio Čez Put (6:5).

Odgovor Crne Gore bio je odličan - Vujović je dva puta tresao mrežu, a prvi put se u strijelce upisao i Aljoša Mačić, pa je naša selekcija ponovo imala plus dva (8:6).

Ipak, u tim trenucima kao da je ponestalo snage Gojkovićevim igračima, pa je Australija serijom 3:0 na nešto manje od četiri minuta ponovo povela (9:8).

Crna Gora se nije predavala, Vlado Popadić je izjednačio na 9:9, mogle su možda "ajkule" i do pobjede, ali su napravile nekoliko grešaka u finišu, pa je penal-rulet riješio pitanje pobjednika...

Pavilard je još jednom pogodio stativu, Lazović je odbranio šuteve Milošu Maksimoviću i Metu Birnsu, dok su za Crnu Goru bili sigurni Bogdan Đurđić, Vidović i Popadić, a jedini sa penala nije bio sigiran Miroslav Perković.

Vujović je regularni dio utakmice završio sa tri pogotka, dva puta je strijelac bio Vidović, dok su po jedan gol postigli Dušpan Matković, Đuro Radović, Popadić i Mačić.

Možda ce vas zanimati