Ostali sportovi

ISPLIVALA FOTKA NOVAKA I ALKARAZA KOJU NIKO DO SAD NIJE VIDIO: Nastala je prije 8 godina i sad je postala viralna!

Autor Nemanja Stanojčić

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija srpskog i španskog tenisera koja je nastala još 2016. godine.

Izvor: Profimedia/John Patrick Fletcher

Karlos Alkaraz pobijedio je Novaka Đokovića u finalu Vimbldona, osvojio četvrti grend slem trofej u karijeri i pokazao svima zašto je pred njim svijetla budućnost. Igrao je četiri grend slem finala, osvojio četiri titule i nema sumnje da će njegove vitrine da budu pune trofeja ako ostane zdrav i ako ga zaobiđu povrede.

O njemu se priča dugo, predstavljen je kao lider nove generacije svjetskog tenisa, a sada se na društvenim mrežama pojavila jedna zanimljiva fotografija. Na njoj se vide Alkaraz i Đoković i nastala je 2016. godine ako je vjerovati ljudima koji su je objavili na internetu. Navodno je fotografija nastala na turniru u Madridu i tada je Karlos imao samo 13 godina.

Izazvala je slika mnoštvo komentara, neki kažu da je montaža, neki tvrde da je autentična i da je Alkaraz tada kao dječak koji trenira tenis išao i pratio sve velikane "bijelog sporta" i učio od njih. "Već tada je isplanirao kako će da ga skine sa vrha", glasio je jedan od komentara.

Ukoliko je slika zaista autentična, to najbolje govori koliko je velika razlika u godinama između njih dvojice. Novak je rođen 1987. godine, Alkaraz 2003, a zanimljivo je da je manja razlika između Karlosa i Stefana Đokovića koji je rođen 2014. godine. S obzirom da on voli tenis i da već trenira, možda jednog dana vidimo i okršaj njega i Alkaraza na nekom teniskom turniru.