Ostali sportovi

AMERIKANAC ZARATIO SA SVIMA ZBOG NOVAKA!

Autor Dragan Šutvić

Amerikanac Met Zemek napisao je knjigu o Novaku Đokoviću, a sada ga brani svim silama!

Izvor: RTS/PrintScreen

Američki novinar Met Zemek riješio je da stane u odbranu Novaka Đokovića nakon što je Srbin izgubio finale Vimbldona! Karlos Alkaraz je bio bolji od Srbina 6.2, 6:2, 7:6 i tako je došao do četvrte grend slem titule u karijeri, ali Zemek smatra da bi sve bilo mnogo drugačije da je Đoković bio zdrav.

"Mišljenje jednog čovkeka. Danas bi mogli da pročamo o "smjeni generacija" da je Đoković bio jako zdrav, na vrhuncu snage i da ga je uprkos tome Alkaraz dobio u tri seta. Nole nije bio u idealnom stanju i ako se to stanje popravi moći će da igra ravnopravno sa Alkarazom po mom mišljenju", rekao je Zemek. 

Autor knjige "Novak Đoković: Kako učiniti teško lakim", odgovorio je Niku Kirjosu na njegov tvit o tome da dolazi smjena generacija prvo sa kratkim "ne", a onda i nešto opširnije:

"Đoković je imao medicinski zahvat, došao je sa ulice i ušao u finale Vimbldona sa 37 godina. Zamisli šta će se desiti kada mu koljeno bude bolje i kada bude imao više vremena da se fizički spremi", napisao je Zemek. 

Imao je nekoliko rasprava sa svojim pratiocima na Tviteru, pa je rekao da bi rado prihvatio opkladu svakome ko tvrdi da Novak više neće ući u finale grend slema, a na opasku da Đoković nema osvojen turnir sedam mjeseci je rekao: "Sjećate se kada su ljudi pričali da Federer treba da se povuče 2013. godine kako ne bi upropastio svoju karijeru? Ne razumijem toliku potrebu da se požuri da se kaže da je Đoković gotov. To je zaista čudan fetiš", rekao je Zemek.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!