Ostali sportovi

"PRESTANI DA PLAČEŠ!" Englezi probali da simuliraju, Španac im bez riječi očitao lekciju!

Autor Dragan Šutvić

Dani Karvahal je ovim potezom pokazao ko je glavni!

Izvor: X/𝓐𝓻𝓲𝓪𝓷𝓪 𝓢𝓽𝓪𝓶

Kakav turnir je iza Danija Karvahala! Iskusni 32-godišnji desni bek bio je jedan od ključnih igrača Španije u osvajanju titule prvaka Evrope, igrao je sve mečeve osim rezultatski nebitnog protiv Albanije i duela sa Francuskom kada je bio suspendovan zbog kartona. U finalu nije dao krilima Engleske da dišu, a jedan detalj se posebno izdvojio!

Na samom startu meča u 24. minutu oduzeo je loptu Bukaju Saki, a kada je krilni fudbaler Arsenala pokušao da inscenira faul okrenuo se ka njemu. Kamere su uhvatile Karvahala kako gestikulira Saki da prestane da plače! 

Na kraju je Saka na terenu proveo cijeli meč bez nekog velikog učinka, a Karvahal je kompletnih 90 minuta držao desnu stranu svoje ekipe.Na kraju je Karvahal svojoj ogromnoj kolekciji trofeja dodao i titulu šampiona Evrope, a pogledajte momenat kada provocira Saku:

Karvahal ima 32 godinei kompletnu karijeru je proveo u Real Madridu osim jedne sezone 2012/13 kada je bio u Bajer Leverkuzenu. Odigrao je 49 mečeva za Španiju i dao samo jedan gol, a sa Španijom ima dva omladinska zlata, osvojenu Ligu nacija 2023. godine i osvojeno Evropsko prvenstvo.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!