Ostali sportovi

NAVIJAČI BIJESNI ZBOG KARIKATURE NOVAKA ĐOKOVIĆA!

Autor Dragan Šutvić

"Marka" je možda pretjerala ovog puta.

Izvor: Youtube/Eurosport/screenshot

Nije uspio Novak Đoković! Karlos Alkaraz ga je savladao 6:2, 6:2, 7:6 i tako je osvojio Vimbldon, a onda su se Španci opet uveče radovali kada je njihova fudbalska reprezentacija četvrti put u istoriji osvojila Evropsko prvenstvo. Ipak "Marka" je više prostora dala Alkarazu, pa je sjajni špansi teniser dobio karikaturu na kojoj je i Novak Đoković.

"Karlos Alkaraz ponovo dokazuje Novaku Đokoviću da postoji novi vlasnik bašte", navodi se u tekstu Marke iznad slike na kojoj je nacrtan Alkaraz kako stoji na glavi srpskog tenisera. Novakova kosa je zelena poput vimbldonske trave, a Alkaraz je prikazan sa kosilicom na kojoj je vimbldonski pehar. Jasno je na šta aludira španski list. Ipak, nije se to svima svidjelo. 

Mnogi su se u komentarima na društvenoj mreži Instagram pobunili zbog ove slike. Smatrali su da je ovakav način predstavljanja Novaka neprofesionakan i da je neophodno pokazati više poštovanja za najvećeg šampiona u istoriji tenisa. Pogledajte ovu karikaturu: 

Karlos Alkaraz je uspio da osvoji svoju četvrtu grend slem titulu, od toga drugu na Vimbldonu, dok je Novak Đoković ostao na 24 pehara na najvećim turnirima i na sedam osvojenih titula na Vimbldonu. Naredni turnir koji će igrati biće na Olimpijskim igrama, a vidjećemo kako će njegovo rovito koljeno reagovati na šljaku. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!