Ostali sportovi

ALKARAZ RAME UZ RAME SA VELIKANIMA! Mladi Španac u odabranom društvu - ima svoje mjesto u istoriji!

Autor Dragan Šutvić

Karlos Alkaraz je uspio u jednoj godini da osvoji Rolan Garos i Vimbldon, što je malo kome polazilo za rukom kroz istoriju tenisa.

Izvor: HENRY NICHOLLS / AFP / Profimedia

Karlos Alkaraz odbranio je titulu na Vimbldonu.

U svom četvrtom grend slem finalu, sjajni španski teniser je osvojio svoj četvrti trofej, a nakon današnje borbe za trofej u Londonu, stao je rame uz rame sa velikom trojkom svjetskog tenisa!

Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal obilježili su jednu eru bijelog sporta, osvojivši kombinovano 66 grend slem trofeja (Đoković 24, Nadal 22, Federer 20).

Ovoj trojici majstora tenisa je, između ostalog, polazilo za rukom da u istoj kalendarskoj godini osvoje i Rolan Garos i Vimbldon, a upravo je to ove godine uradio i mladi Španac!

Bila je 2021. godina kad je Đoković, danas poraženi finalista Vimbldona, osvojio i Rolan Garos i Vimbldon. Federeru je to pošlo za rukom 2009. godine, dok je Nadal u tome uspio dva puta – 2008. i 2010. godine.

Osim njih, Rolan Garos i Vimbldon su u istoj godini osvojila još dva tenisera u open eri – Rod Lejver (1962. i 1969. godine) i Bjorn Borg, koji je jedini to uspio da uradi tri puta (1978, 1979. i 1980. godine).