Ostali sportovi

CIJELA EVROPA U NEDJELJU STAJE ZBOG DVA FINALA - KOGA GLEDATI?

Autor Bojan Jakovljević

U danu kada su na programu i finale Vimbldona i Evropskog prvenstva u fudbalu.

Izvor: Jordan Pettitt / PA Images / Profimedia

Novak Đoković i Karlos Alkaraz u nedjelju od 15 časova igraće u finalu Vimbldona, a za ljubitelje sporta u Evropi biće to početak uzbudljivog dana. Iste večeri, od 21 čas, u Berlinu na Olimpijskom stadionu igra se veliko finale Evropskog prvenstva, Španija - Engleska.

S obzirom na to da svi očekuju spektakl Đokovića i Alkaraza, kakav će se sigurno dogoditi, ima onih koji se brinu da li će se tenis odužiti sve do početka meča na Olimpijskom stadionu u glavnom gradu Njemačke. Novak Đoković im je otklonio strahove.

"Mislim da će engleska publika uživati u oba spektakla, jer je finale Evropskog prvenstva uveče, a mi počinjemo u 2 časa po podne (po lokalnom vremenu), pa će imati dovoljno vremena da uživaju i u tenisu i u fudbalu", kazao je Novak Đoković.

Mislim da je Vimbldon vjerovatno najgledaniji teniski događaj u čitavoj godini, ne samo u Engleskoj, ali sam siguran da će i mnogi širom svijeta pratiti meč. Pretpostavljam da je to zbog značaja duela", dodao je Đoković.

Novak će u nedjelju igrati finale za osmu titulu, kojom bi se na vrhu tabele najvećih šampiona Vimbldona izjednačio sa Rodžerom Federerom. Prošle godine nije iskoristio šansu da to učini, jer je u meču protiv Alkaraza prvi put u karijeri izgubio finale najvećeg grend slem turnira na svijetu.