Ostali sportovi

ALKARAZ MIJENJA TRENERA POSLIJE VIMBLDONA! Dan prije finala isplivala vijest - Španac je ćutao o ovome

Autor Bojan Jakovljević

Promjene u stručnom štabu branioca titule na Vimbldonu

Izvor: Sportklub/Screenshot

Dan prije finala Vimbldona Novak Đoković - Karlos Alkaraz, snažno je odjeknula vijest da Španac mijenja trenera, na određeno vrijeme. "Marka" piše o tome da će Albert Molina, Karlosov agent, preuzeti ulogu njegovog pratioca na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, dok će Huan Karlos Ferero tih dana odmarati.

Ferero, Alkarazov "prvi trener", doći će u Pariz samo u slučaju da Španac uđe u završnicu olimpijskog turnira u tenisu, koji počinje 27. jula i trajaće do 4. avgusta. Za vrijeme njegovog odsustva, Alkaraz će trenirati sa selektorom španske Dejvis kup reprezentacije, Davidom Fererom. Uz njega će u Parizu takođe biti i Samuel Lopez, trener Pabla Karenja Buste.

Molina, Alkarazov agent, i ranije je uskakao u ulogu "stručnog saradnika" tenisera, jer je diplomirani trener. On radi za američku kompaniju "IMG" i otkrio je Alkaraza još kada je bio dječak od 12 godina.

Za sada je sve ovo ipak u drugom planu za Alkaraza, jer se sprema za jedan od najvećih mečeva u karijeri, protiv Novaka Đokovića za svoju drugu titulu na Vimbldonu. I prethodnu je osvojio u finalu protiv Srbina prošle godine.