Ostali sportovi

NA NJEGUŠIMA 70 SPORTSKIH VOZAČA

Autor Vasilisa Grgurević Izvor MINA

Najbolji crnogorski automobilisti i gosti iz inostranstva takmičiće se na Međunarodnoj brdskoj auto trci, koja će sjutra biti vožena na stazi Njeguši - Bukovica.

Izvor: MONDO/VLada Crne Gore

Staza trke dugačka je 3,3 kilometra i nalazi se na nadmorskoj visini od 421 metar.

Trka ce biti bodovana za šampionat Crne Gore i Kup Lovćena.

Predsjednik Auto moto karting kluba Lovćen rejsing tima, Igor Kapičić, očekuje interesantno takmičenje na stazi na kojoj su, kako je kazao, prošle godine odlično organizovali prvu trku i zaslužili čestitke svih učesnika.

"Staza je besprekorno pripremljena, sve smo uradili da brže vožnje svih takmičara budu maksimalno bezbjedne. Sigurni smo da će današnje treninge, a i sjutrasnju trku, pratiti veliki broj ljubitelja automobilizma", kazao je Kapičić.

Učestvovaće, osim crnogorskih automobilista, sportski vozači iz Mađarske, Hrvatske i Srbije.

Organizatori manifestacije, AMKK Lovćen rejsing tim i Auto i karting savez Crne Gore, najavili su da će na Njegušima nastupiti prototipovi Formula, koje ce voziti Mađar Laslo Saz i Ivan Subotić iz Risna.

Subotić je takmičar pljevaljskog AP Sporta, kluba koji je bio ekipni pobjednik dosadašnje tri trke crnogorskog prvenstva u Šavniku, Kotoru i na Memorijalu "Milinko- Mišo Janković" u Kolašinu.

Njima će rival biti veteran iz Podgorice Tihomir Aćimić.

Očekuje se novi "okršaj" Pljevljaka, koje predvode Baćko Vujović, Mile Malović, Dragan Dragojević, Miloš Borilović i Kotorana, čije su uzdanice Milan Jakšić, Goran Vučković, Dušan Tujković, Željko Radonjić, Božidar Jablan, Damjan Perovic.

Izostaće Vasilije Jakšić jer njegov Hjundai nije spreman.

Za visok pllasman boriće se i predstavnici kluba Podi predvođeni Veljkom Stanišicem i Jovanom Perunovićem, koga ceka velika borba u klasi sa Lukom Špadijerom iz Lovćena.

Nedjeljna prva bodovna trka počeće u 11, a staza će biti zatvorena za saobraćaj sat ranije.

Za subotu zakazana su dva zvanična treninga.