Ostali sportovi

NOVAK I JA? VIDJEĆEMO ŠTA ĆE BITI! Italijan zaprijetio Srbinu pred polufinale Vimbldona!

Autor Nemanja Stanojčić

Lorenco Museti imao je samo riječi hvale na račun Novaka Đokovića pred polufinale Vimbldona.

Izvor: Valery HACHE / AFP / Profimedia

Novak Đoković igraće protiv Lorenca Musetija za mjesto u finalu Vimbldona. Italijan je posle preokreta pobijedio Tejlora Frica (Amerika) i prošao je u polufinale - 3:6, 7:6 (7:5), 6:2, 3:6, 6:1! Biće mu to prvo polufinale na grend slemovima.

Očekivano, nije krio zadovoljstvo posle najvećeg uspjeha u dosadašnjoj karijeri. "Velika mi je čast što sam igrao na ovom stadionu. Rekao bih da smo odigrali fantastičan meč. Tejlor je došao ovdje u odličnoj formi. Srećan sam što sam u prvom grend slem polufinalu ovdje, želim da se zahvalim mom timu i navijačima, posebno onima koji su došli iz Italije zbog mene. Rekao bih da sam u petom setu igrao svoj najbolji tenis", nasmijao se Museti.

Naredni rival biće mu najbolji igrač svih vremena. Njihov poslednji duel ušao je u istoriju, trajao je preko četiri i po sata i završio se u 3.07 ujutru. "On mnogo bolje od mene poznaje ovu podlogu i ovaj teren. Šalu na stranu, Novak je legenda bilo gdje da se pojavi, a posebno na Vimbldonu poslednjih godina. Uradio je nešto posebno, nedostižno za mnoge. Znamo se jako dobro, uvijek smo vodili veliku borbu na terenu .Očekujem da će tako da bude i ovde. Mislim da će da bude najveći mogući izazov. Ja sam neko ko voli izazove, ambiciozan sam, daću sve od sebe, probaću da dam 100 odsto svojih mogućnosti u polufinalu, vidjećemo kako će se završiti", zaključio je Museti.